Istraživanje: Osobe koje vole da plešu su otvorenije i manje neurotične!

 Istraživanje: Osobe koje vole da plešu su otvorenije i manje neurotične!

Ljudi koji znaju da se „razbacuju” po plesnom podijumu uglavnom su prijatniji i otvoreniji od onih koji su statični, pokazuje analiza nemačkog istraživačkog instituta Max Planck, koji je pratio profesionalne i amaterske plesače u Nemačkoj i Švedskoj.

Plesači su takođe manje neurotični od drugih, uključujući muzičare koji nisu dobri u plesu, prema studiji objavljenoj u naučnom časopisu Personality and Individual Differences , prenosi HRT.

I plesači i pevači pokazuju visok nivo ekstrovertnosti u svojoj ličnosti, a to je možda posledica činjenice da je njihovo telo sredstvo izražavanja kada plešu i pevaju, to je veoma društveno istaknuta situacija, više nego da se izrazite kroz instrument“, kaže glavni autor studije Julia F. Christensen .

Istraživanje je pronašlo dokaze i o razlikama u ponašanju između plesača različitih stilova, pa na primer plesači swinga su manje neurotični od plesača latino i standardnih plesova. A razlike u ponašanju kod različitih plesnih stilova još trebaju da se istraže, rekli su istraživači.

IZVOR: Klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor