ISTRAŽIVANJE POKAZALO DA POLOVINI POSETILACA NAKON REJVA ZVIŽDI U UŠIMA!

 ISTRAŽIVANJE POKAZALO DA POLOVINI POSETILACA NAKON REJVA ZVIŽDI U UŠIMA!

Prema istom istraživanju, samo 10 posto publike nosi čepiće za uši prilikom izloženosti glasnoj muzici.


Najnovije istraživanje Svetske zdravstvene organizacije je pokazalo da otprilike polovina redovnih posetilaca koncerata, festivala i klubova čuje zujanje u ušima i prete im slušne poteškoće na potezu od tinitusa do potpunog gubitka sluha. Ne čudi da daljnji rezultati iste studije pokazuju i da čepiće za uši u situacijama izloženosti takvoj glasnoj muzici preventivno nosi tek njih deset posto.

Platforma Ticketswap, namenjena preprodaju ulaznica bez praksi nepoštene zarade, stoga je pokrenula kampanju #dontmissabeat, kojom pokušava edukovati ljude o tinitusu i gubitku sluha i o potrebi nošenja čepića. Mnogi su od učesnika priznali da zapravo ne znaju dovoljno o potencijalnim opasnostima izloženosti glasnim zvukovima te o tome da čepići nimalo ne umanjuju užitak slušanja muzike.

Jedan od ambasadora kampanje je berlinski DJ i producent hape., koji je napomenuo kako mu se tinitus počeo javljati sve češće dok se nije prešaltao na korišćenje čepića za uši što ga je, kaže, spasilo tokom glasnih DJ setova.

IZVOR: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor