Itunes prodao 25 milijardi pesama

www.itunes.com je najveća svetska muzička,video i TV prodavnica. 25 miliardita pesma je bila od DJ/producenta Chase Bucha pod nazivom “Monkey Drums”  koju je kupio Nemac Phillip Lupke  i na poklon je dobio 13 500.dolara itunes poklon karticu .

“Zahvalni smo svim našim korisnicima čija je strast prema muzici u proteklih deset godina postavila ITUNES na prvo mesto medju muzičkim prodavnicama na celom svetu s preko 15000 pesama skinutih po minuti. Itunes je spojio muzičke fanove s njihovim omiljenim izvodjačima i ponudio prihvatljivu alternativu ilegalnom skidanju muzike.“  –  istakao je Eddy Cue Apple-ov podpredsednik za internet softver i servis.

Itunes store je najveći i najpopularniji svetski katalog muzike koji ima preko 26 miliona pesmi i dostupan je u preko 119.zemalja. 

A kada će prvo Apple doći u Srbiju to ćemo još videti, nadamo se u skorije vreme jer smo jedina zemlja u okruženju koja nema predstavništvo APPLE-a. Itunnes nemaju ni zemlje u okruženju,tj nemaju mogućnost kupovine preko ovog servisa, ali su najavili da ove godine planiraju proširenje tržišta u još 59.zemalja, pa se nadamo da će medju tim zemljama biti i Srbija. 

Avatar photo

Autor: Igor