IZLOŽBA O ISTORIJI ELEKTRONSKE MUZIKE OTVARA SE U LONDONU!

 IZLOŽBA O ISTORIJI ELEKTRONSKE MUZIKE OTVARA SE U LONDONU!

Izložba o istoriji elektronske muzike uskoro će se otvoriti u Londonu. “Elektronika: Od Kraftwerka do Chemical Brothersa” moći će se videti u londonskom Muzeju dizajna a pratiti će elektronsku muziku od njenih početaka do danas. Laurent Garnier biće zadužen za soundtrack koji će pratiti izložbu, a rasveta i videa biće usklađeni sa muzikom.

Posetioci će dobiti priliku ući u vizionarski svet Chemical Brothersa, jer će vizuali i rasveta stvoriti neverovatno 3D iskustvo. Još jedno 3D iskustvo je i 30-minutni showcase kroz koji će se slaviti 50 godina legendarne nemačke grupe Kraftwerk.

Chemical Brothersi su rekli: “Dizajn je važan element koji poboljšava iskustvo našeg live showa. Ova instalacija u sklopu izložbe pružiće vam uvid u način na koji radimo s Adamom i Marcusom (Smith & Lyall) na vizualnom aspektu naših turneja”.

Izložba će sadržavati više od 400 predmeta, a podeljena je u četiri različita dela: ‘Man and Woman Machine’, ‘Dancefloor’, ‘Mix and Remix’ i ‘Utopian Dreams and Ideals’. Predstaviće se radovi pionira kao što su Jeff Mills i Daphne Oram, kao i revolucionarni instrumenti koji su korišteni za izradu pesama. Biiće istražena i veza elektronske muzike sa umetnošću, dizajnom i modom, uz radove Jeremyja Dellera i Andreasa Gurskyja.

“Elektronika: Od Kraftwerka do Chemical Brothersa” traje od 1. aprila do 26. septembra u Muzeju dizajna, niže možete pogledati neke od eksponata a više informacija možete naći ovde.

IZVOR: Mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor