Jeff Mills sa novim EP-jem The Kill Zone!

 

U onoga tipa koji nakon skromnih početaka na derutnoj industrijskoj sivoj panorami Detroita dekadama kasnije postaje jedan od temeljnih stubova staroga bez straha od novoga, bez strepnje od premrežavanja, međudelovanja, eksperimenta i bez jeze koja te hvata kada si u nepoznatom. Najbolje stvari upravo nastaju tamo negde u dubokoj vodi, daleko od bova tvoje sigurne zone. Ove nesigurne itekako imaju potencijal ubiti te, ali ako te ne ubiju, znaš proceduru… ojačaš.

 
Retko ko ima moć samim spomenom svoga imena napuniti prostoriju uzbuđenjem i mirnom predanošću toga da znaš da je ono što sledi jedno od najboljih soničnih putovanja koja ćeš ikada imati. Muzički je lutaoc, onaj koji je dao oblik ranoj formi Detroit techna u Underground Resistanceu i rezidencije držao u najvećim klubovima koje sada možeš srolati sa jezika. Ujedno je jedna od esencijalnih figura koja muziku gleda kao celoviti živi entitet i ruši granice između koncertnog i partyja iskustva u svojim orkestralnim saradnjama.
 
Millsova fascinacija svemirom, futurizmom i naučnom fantastikom oduvek je uticala na njegov rad koji već dugo prelazi granice techna, te se lagano preliva kroz vizuelnu umetnost, klasičnu muziku, zvučne instalacije, koreografiju. Njegove vizije su producirane u raznim kontekstima i prostorima – od pariškog Louvrea, preko klubova do bioskopa, a sada sledi jedan povratak na esenciju onoga što jeste, čistu muziku u obliku novog opasnog EP-ja “The Kill Zone”. Polagani homicid zvukom započeće izdavanjem 7. oktobra.

 
U proletnjim danima koje smo iza sebe ostavili kao daleko sećanje naslonjeni na štok jeseni gospodin Mills izdao je svoj poslednji album Free Fall Gallaxy, kao deveto izdanje u serijalu koncepta nazvanog Sleeper Wakes. Odmah po izlasku albuma usledila je posveta međupovezanosti svega što je sa Domino Effect EP kao prvim singlom LP-ja. Ali nemirne ruke, nemirne želje i goreće ambicije muzike ne miruju dugo i stiže nam “The Kill Zone” koji uzima traku “The Hunter” sa albuma i uparuje je sa dve još neizdate trake, uključujući i devetominutnu naslovnu kompoziciju. Ako je istina da se pakao sastoji od devet krugova i da svaka akcija ima i svoju reakciju tada u devetom krugu tvojih techno nebesa čeka baš ovaj EP, ispadajući kao i obično sa njegovog Axis labela.
 
Tracklist 
A1 The Hunter 
A2 Asphyxiation 
B The Kill Zone 
 
 
 
Izvor: klubska Scena
Avatar photo

Autor: Igor