Jeff Mills „zapalio“ Lovefest! Više od 20.000 posetilaca prve večeri festivala ljubavi

Osmo izdanje Lovefesta, već prve večeri oborilo je sve rekorde posećenosti, a kroz festivalsku kapiju do prvog dana prošlo je više od 20.000 ljudi. Zvezda prvog dana festivala ljubavi bio je vizionar i legenda elektronske muzike Jeff Mills, koji je gotovo tri sata na nogama držao masu na Fire Stage-u. Pre njega na najvatrenijoj bini festivala nastupili su Kenny Larkin i Robert Hood koji će kako kaže dugo pamtiti svoj prvi nastup u Srbiji.

“Lovefest je neverovatan. Kada sam video masu ispred bine, jedva sam čekao da izađem i počnem set. Osetio sam veliku energiju publike, koju sam vratio kroz muziku. Zaista prava stvar po kojoj ću pamtiti svoju prvu posetu Srbiji”,rekao je Robert Hood.

Program nove festivalske bine, Bushmills Live Stage-a zvanično je otvorila legendarna srpska grupa Partibrejkers. Do kaja večeri na bini posvećenoj ljubiteljima tvrđeg zvuka nastupili su Kanda, Kodža i Nebojša, Frau Casio, di-džej Flip, MKDSL i mnogi drugi.

Burn Energy Stage tradicionalno je promovisao energiju klabinga na otvorenom uz muziku koju su puštali potpisnici holandskog lejbla JEUDI Records Dr Dru i dvojac Adana Twins, a jutro je pripalo beogradskom di-džeju Kristijanu Molnaru.

Finnebassen večeras nastupa na Fire Stage-u

Norveška zvezda Finnebassen večeras će, umesto Erica Prydz-a koji je zbog zdravstvenih problema otkazao evropsku turneju, nastupiti na glavnoj muzičkoj bini festivala. Finnebassen je svetsku popularnost stekao pesmama kao što su «Touching me» i «If you only knew». Njegov pravac najbolje opisuje prljavi melanholični i zavodljivi house zvuk. Tvrdi da je za njegov uspeh zaslužna velika ljubav prema muzici, ali i uzori kao što su Maceo Plex, Solomun, Art Department i mnogi drugi.

Na Lovefestu posetioci sa svih strana sveta

Da se reč o najvećem festivalu ljubavi čula mnogo dalje od granice Srbije pokazuju i brojni strani posetioci koji su na festival stigli iz Velike Britanije, Grčke, Turske, Kanade, Rusije, Makedonije i Crne Gore.  

Avatar photo

Autor: Igor