JOHN DIGWEED NAJAVIO NOVO IZDANJE, RE-STRUCTURED

 

John Digweed sa ponosom najavljuje svoj sledeći “showcase” svih stilova i uticaja koji su utemeljili prave elemente elektronske muzike. Sa tri CD-a i ekskluzivnim DVD-om pod zaštitnim znakom Bedrock, ‘Re-Structured’ je još jedna izuzetna prekretnica u istoriji etikete Bedrock, koja će izaći 4. decembra.

Započinjući međunarodnu mrežu umetnika, od njenog nastanka 1991. godine, John Digweed i Nick Muir ponudili su pristup za najprofinjenije umetnike, koji imaju ispravnu viziju underground muzike. Priznata imena dosledno objavljuju svoje inovativne trake i revolucionarnu produkciju. Zato što je čvrsto ukorenjen u donjem stupnju elektronske muzike, a opet prva liga – Bedrock je s pravom postala ključna komponenta u srcima, umovima i ušima ljubitelja elektronske muzike širom sveta.

Dosledno zadivljujući svjetske najmasovnije plesne podijume, “Re-Structured” ima 35 traka od kojih su 21 traka ekskluzivna dela, koja su prikupljena i miksovana rukom i uhom šefa etikete Johna Digweeda na tri diska. Pozdravljajući nove umetnike koji dolaze pod Bedrock, kao i pozdravljanje nekih poštovanih favorita proteklih godina, “Re-Structured” zamršeno pleni Digweedovu električnu percepciju kako muzika treba biti doživljena.

Svaki od tri diska krasi nepopustljiva i hipnotička produkcija, stil Bedrocka novih i starih umetnika i na kraju slušanje koje je neponovljivo iskustvo.

 

 

Prvi CD sadrži deset ekskluzivnih i nikad pre objavljenih traka, uvod sa Montelom, zatim Lee Van Dowski i Joop Junior koji debituju na Bedrock-u Digweed pozdravlja njih kao i povratak vodećih članova porodice Bedrock, a to su Dave Angel, Quivver i BOg sa majstorski urađenom trakom ‘Ava’.

Drugi CD ima izuzetan izbor, tu se nalaze remixi nekih klasika. John Digweed je transformaciju ovih 11 pesama usavršio do neponovljivog iskustva slušanja, a tu su Electric Rescue, Joeski, Sian i sva ona njihova energija zbog kojih je Bedrock doživeo veliki ugled.

1. oktobra 2015. godine John Digweed je proslavio 17 godina etikete Bedrock na neverovatno važnoj zabavi u jednom od londonskih najistaknutijih prostora, Xoyo. Treći disk ima poseban live snimak njegovog seta na ovoj važnoj godišnjici, a snimak ovog seta je tačka koja još jednom pokazuje zašto je on još uvek jedan od najtraženijih umetnika u elektronskoj muzici današnjice. Bilo da se radi o činjenici da je njegova euforična numera ‘Track For Life’ zaglušila plesni podijum ili da se pomazio s publikom uz melodijske synth aranžmane Gel Abrilove trake ‘Carpet Sneak’, ovaj najupečatljiviji set će nesumnjivo biti jedan od najvažnijih kad je u pitanju underground muzički folklor.

Konačno, segment “Re-strukturiranog” daje gledateljima prekrasan uvid u svet Bedrock etikete. Ovaj posebni DVD sadrži snimke iz Londona i zabave u mančesterskom kultnom klubu Gorila, a tu se još nalaze i razgovori Johna i Dannya Howellsa koji raspravljaju i istražuju bogatu istoriju Bedrock Recordsa. Neshvatljivo dobar izbor produkcije spajaju u jedinstvenu i eklektičnu objavu, “Re-Structured”, koji ponavlja nepobitnu činjenicu da je John Digweed i sve što je Bedrock izdao, u osnovi zapis muzičkih vizionara, koji su odgovorni za oblikovanje dobre elektronske muzike i nadahnjujućih traka za mnoge umetnike koji danas deluju. Bilo da se usresrede na budućnost, odnosno da je njegov pogon u prošlosti, John Digweed će i dalje biti jedan od najcenjenijih producenata, ali i šef ove etikete koja neguje kvalitetnu muziku.

 

 

 

Izvor: MixmagAdria

Avatar photo

Autor: Igor