John Digweed :: The Code :: Subotica :: 14.12.2013

Poznati britanski DJ, producent i osnivač izdavačke kuće Bedrock Records John Digweed posle višegodišnje pauze stiže u Srbiju, tačnije u poznati subotički klub The Code.
Čovek koji je počeo da se bavi DJ-ingom još sa 15.godina, njegov proboj u karijeri se desio još davne 1993. godine kada je gostovao u klubu “Renaissance” u Mansifldu zajedno sa svojim sada dugogodišnjim prijateljom DJ Sasha-om koji je to veče čuo njegovu traku i želeo da započne saradnju s njim.

Digweed je poznat kao promoter čuvenog progressive-house zvuka koji je bio jako popularan 1990-tih i početkom 2000-tih, izdao je dosta jako zapaženih komplilacija za lejblove kao što su “Renaissance” i “Global Underground“.
Osnivač je čuvenog “Bedrock Records” koji i dan danas ima istu slavu i popularnost kakvu je imao početkom 2000-tih godina.
Njegov lejbl “Bedrock Records” poznat i kao “Bedrock” je u stvari izdavačka kuća koja vrši i promociju mladih DJ-eva/producenata, a ujedno ima i produkcijsko partnerstvo sa Nick Muir-om.

Pogledajte naš snimak kada je gostovao zajedno sa DJ Sasha-om na Exit-u.

John je jako poznat po svojim čuvenim kompilacijama i miksevima, ali izdao je i trake kao što su “Heaven Scent” i “For What You Dream Of” koje su našle mesto medju 40. najboljih traka na top listama.
Poznat kao DJ koji neguje undergraund scenu godinama i koji se nije prilagodjavao novim stilovima i žanrovima, on i njegov dugogodišnji prijatelj DJ Sasha su postali sinonim za pravi kvalitet. Jako su uvaženi u celom svetu i imali su dugo rezidencije u mnogim poznatim klubovima kao što su Njujorški “Twilo” i u Londoski “Heaven”.
Njegov radio show “Kiss100” je jedan od najpoznatijih i najcenjenih radio emisija u Britaniji, a i u svetu. U njegovu emisiju počeo da je dovodi poznate DJ-eve da budu gosti u jednočasovnom miksu.

John Digweed će gostovati 14.12.2013 u jednom od najpoznatijih klubova u Subotici, meki za sve ljubitelje klabinga i alternativnog zvuka, klubu “The Code”. Mi smo ovaj poznati klub posetili kad je gostovao Carlo Lio i jako smo odušeljeni atmosferom, ozvučenjem i samim izgledom kluba, ako želite više da pročitate kako nam je bilo na gostovanju Carla Lia i o samom klubu pogledajte našu recenziju ovde.

Očekujemo sjajnu atmosferu i još bolji set Digweed-a, a karte na blagajnama eventima ili putem sajta www.eventim.rs. Pocetna cena je 1500 dinara!

Avatar photo

Autor: Igor