John Newman i Milky Chance na Exit donose najslušanije planetarne hitove!

 

Nova engleska soul zvezda i jedan od najtraženijih pevača današnjice John Newman, nastupiće u subotu 11. jula na glavnoj pozornici Exit festivala! 24-godišnji pevač u Novom Sadu predstaviće album „Tribute“ sa prvog mesta britanske top liste, na kojem su jednako plasirani singlovi „Love Me Again“, „Losing Sleep“, „Out Of My Head“ i „Cheating“. Uz sastav Rudimental, osvojio je svetske top liste i sa hitovima „Not Giving In“ i „Feel The Love“, a još uvek je aktuelan singl „Blame“ sa kojim su John Newman i Calvin Harris obeležili prošlu jesen i zimu! Spotovi za ove hitove danas u zbiru imaju blizu milijardu pregleda na sajtu YouTube, dok je samo Newman u prethodne dve godine zabeležio tiraž od impresivna četiri miliona! Noć kasnije, 12. jula, na istom mestu nastupiće i nemačka atrakcija, indie-pop duo Milky Chance koji je fanove osvojio pesmom „Stolen Dance“ sa hvaljenog albuma „Sadnecessary“!

John Newman je akter jedne od najživljih priča u savremenoj muzici, boreći se protiv svih šansi, od teške nemaštine u malenoj jorkširskoj parohiji, do statusa pevača koji sve što uradi pretvara u čist trijumf! Newman se od malena učio da sve radi sam, da bi i koledž plaćao od sakupljanja stakla i konobarisanja, te sve češćih nastupa kao tinejdžer sa glasom soul veterana! Ljubav prema muzici usadila mu je samohrana majka, koja je obožavala zvuk kuća Motown i Atlantic, uz neizbežne Northern Soul žurke sa kojih je donosila raritetne ploče, prve u Džonovim DJ setovima na lokalnim svadbama. Odrastanje u severnačkoj varoši donosilo je česte tuče, pa i sukobe sa policijom koji se danas ogledaju u njegovom izraženom samopouzdanju i gorljivom temperamentu. Odrastanje je pratio i gubitak dva najbolja prijatelja u saobraćajnoj nesreći, a sadašnji glas Newman je formirao prolazeći kroz tu bol.

Posle studija na muzičkom koledžu u Lidsu, Newman dolazi u London i upoznaje momke iz novoformiranog sastava Rudimental koji sa njegovim glasom i „Feel The Love“ stiču planetarnu slavu! Nakon drugog zajedničkog hita „Not Giving In“, ubrzo sledi Njumenov prvi samostalni singl „Love Me Again“ i prvo mesto britanske, ali i mnogih svetskih lista, uključujući i proboj na američko tržište! Album „Tribute“ takođe dospeva na vrh britanske liste, simbolično ispred velikog Pola Makartnija.

Dok svetom još odjekuje poslednji hit singl „Blame“, Newman snima novi album u Los Anđelesu, čije prve pesme se očekuju ovog proleća. „U svetu danas ima previše selebritija, a premalo umetnika“, reči su pevača, koji u 21. veku instant slave, sam piše i remiksuje svoje pesme, sa retkim talentom da pevanjem i tuđu pesmu učini svojom. Takav talenat imao je i jedan drugi Jorkširac raspuklog glasa i nezadržive severnjačke emocije, pokojni velikan Joe Cocker.

Milky Chance  je duo koji kombinuje akustične elemente rege i indi-rok muzike uz savremene elektronske ritmove, a čine ga pevač i gitarista Clemens Rehbein i DJ Philipp Dausch. Njihov hit „Stolen Dance“ beleži stotine miliona pregleda na sajtu YouTube i zvanično je među 10 najtraženijih pesama 2014. godine na popularnom digitalnom servisu Shazam! Evropu osvajaju preko noći sredinom 2013. da bi već sledeće godine izazvali pravu senzaciju preko Atlantika i postali miljenici američke nezavisne scene. Za jedan alternativni sastav, uspeli su da nastupe u šou Džimija Kimela, uz rasprodate koncerte od Njujorka do Los Anđelesa. Već drugu godinu nastupaju na svim važnijim evropskim festivalima, a ove godine ih očekuje i nova američka turneja uz nastup na festivalima Coachella i aktuelnom SXSW!

Avatar photo

Autor: Igor