Joris Voorn za reprizu novogodišnje noći na Central Dance Eventu!

 Joris Voorn za reprizu novogodišnje noći na Central Dance Eventu!

Holandska zvezda Joris Vorn nastupiće 1. januara na devetom izdanju Central Dance Eventa, koji će biti održan od 30. decembra do 2. januara u industrijskom kompleksu Luke Beograd. Joris Voorn je epicentar holandske elektronske muzičke scene i jedan od njenih najprepoznatljivijih i najpoznatijih di-džejeva i producenata, koji predstavlja andergraund house i techno na globalnoj muzičkoj mapi. 

Veoma ograničen broj kompleta za CDE 2022 je u prodaji po promo ceni od 4490 dinara za parter i 5490 dinara za VIP galeriju. Dvodnevne ulaznice za CDE 2022 mogu se nabaviti po ceni od 3190 dinara za parter i 3990 za VIP galeriju. U prodaji su takođe i jednodnevne ulaznice po ceni od 1790 dinara (parter) i 2290 dinara (VIP) za prvo veče; 1890 dinara (parter) i 2390 dinara (VIP) za doček Nove godine; 1690 dinara (parter) i 2190 dinara za reprizu Nove godine i 1,690 dinara (parter) i 2,190 dinara za poslednje veče novogodišnjeg maratona. Sve ulaznice mogu se kupiti onlajn putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa.

Joris Voorn je 2003. godine osvojio nagradu za najtalentovanijeg di-džeja u Holandiji, dok je 2009. godine je objavio numeru „Sweep The Floor“ koja je napravila potpuni preokret u njegovoj karijeri i proglašena je za najbolju pesmu te godine na Ibici, čime je istorija elektronske muzike otvorila vrata ovom izvođaču. Ovaj apsolutni klupski hit i himna Ibice ubrzo je Jorisu omogućila mnogobrojne festivalske i klupske nastupe, kao i priliku da svoj talent i specifičan odabir muzike predstavi publici širom sveta.

Vlasnik je i dve izdavačke kuće Green i Rejected koje beleže značajne rezultate u industriji svetske elektronske muzike. Njegov doprinos elektronskoj muzici je nemerljiv jer kroz svoju afirmaciju istovremeno je afirmisao elektronsku muzičku scenu holandske metropole, koja je epicentar techno zvuka. Malo je izvođača koji definišu muzičku scenu Amsterdama više od Jorisa.

Jorisov album „Nobody Knows“ proglašen je za najbolji elektronski album 2014. godine od strane američke Billboard top liste. Pre dve godine objavljen je njegov četvrti studijski album „Four“, na kojem je sarađivao sa svojim sa herojima – sastavom Underworld, britanskim trip hop bendom HÆLOS, južnoafričkim pesnikom Lazarusman-om i holandskim pijanistom Michiel-om Borstlap-om.

Jorisov sveobuhvatni projekat Spectrum neprimetno spaja razne događaje sa zadivljujućom muzikom i fotografijom, predstavljajući i globalno poznatu radijsku emisiju, što mu omogućava da ostvari pun doseg svojih širokih muzičkih ukusa.

Čest je gost velikih klubova na Ibici poput Ushuaïa i Amnesia, te hedlajner velikih svetskih festivala kao što su Parklife u Mančesteru, Movement u Detroitu, Ultra u Majamiju, Eclectica u Njujorku, BPM u Meksiku, Mysteryland u Amsterdamu i Tobacco Dock u Londonu.

Pored Jorisa Voorna, deo programa Central Dance Event novogodišnjeg maratona, koji će biti održan od 30. decembra do 2. januara čine zvezde svetske elektronske scene: techno heroina Amelie Lens, zaštitno lice modernog tech house zvuka Hot Since 82, balkanska techno ikona Umek i tech house di-džej, producent i organizator popularnih Circus žurki – Yousef. Hedlajnerima se pridružuju i brojni lokalni di-džej heroji i heroine: Andrew Meller, Dejan Milićević, Groovyman, Ilija Đoković, Joma Maja, Kid Kimi, Lea Dobričić, Marko Nastić i Marko Vuković.

Avatar photo

Autor: Igor