JOS JEDNOM DOKAZANO DA I U PROVINCIJI IMA KVALITETNOG ZVUKA!

Tokom četiri dana, od 4. do 8. jula u Priboju je po prvi put održan je 1213 Fest, u organizaciji ENE bookinga koji okuplja muzičke entuzijaste iz ovog grada. Žurke su se odvijale na živopisnoj plaži, popularno nazvanoj “Valhala“, koja je ušuškana u hladovini šume oko reke Lim, na oko 2 km od grada. Ekipa iz ENE bookinga se postarala da se na meniju nađe poslastica sa svačiji ukus.

Prve večeri nastupili su Mensur Ljajić, Abaz Crnišanin, Sense i Atila Mandžukić, dominirao je te večeri minimal zvuk koji se kasnije prelio u tehno. Drugo veče je bilo najraznolikije po zvuku. Marko White, Buli i Show me su mešali house i tehno elemente, a iznenađenje je priredio Mirko Lazarević koji je osvežio prisutne svojim warm up setom koji je počeo od popodnevnih časova. Trećeg dana se dolinom razlivao čisti tehno zvuk koji su isporučili Mirko Lazarević i Trips & Tics, mnoge patike su bile pohabane od neprestanog igranja te večeri.

Poslednje veče je bilo rezervisano za Tarika Alića, Audiostorma i Aleksandra Shek Ilića. Alić je ekipu uveo u noć i pripremio za progressive Audio oluju koja je više od tri sata duvala niz Lim. Žurku nije mogla da omete ni kiša koja je padala te večeri. Za kraj publiku je preuzeo Shek i odveo je u jutro, blatnjave, ispunjene i zadovoljne. 

Tokom celog festa vladala je neformalna i opuštena atmosfera. Ovim događajem je još jednom dokazano da i u provinciji ima kvalitetnog zezanja i potrebe za kvalitetnim zvukom i pozitivnim vajbom. Priboj je, kao jedan od pionira širenja elektronskog zvuka iz prestonice, još jednom dokazao da se može računati na njega.

  

Avatar photo

Autor: Igor