JOTI SIDHU / Psychaos Recordings @ Tube

 

Petak 20. febaruar, u klubu The Tube ponovo gostuje Joti Sidhu. Uvaženi član underground psytrance scene nakon godinu dana sviraće zajedno sa Xperiment ekipom koju čine DJ Stole, DJ Max, DJ Vlada I DJ Buca. Karte će se na ulazu u klub prodavati po ceni od 600 dinara.

Joti Sidhu, davne 1988 otkriva Acid house zvuk koji je danas zaslužan za njegovo bavljenje elektronskom muzikom. Pod okriljem Dejva Alena I Endija Vrajta, 1992 godine kreće da producira muziku. Nakon godinu dana u Londonu, upoznaje i Dino Psarasa i Stiva Ronana, te oni zajedno osnivaju projekat Ayahuasca. Njihovo prvo izdanje “Concept in dance” bilo je jedno od prvih psychedelic kompilacija.

Ayahuasca je takodje izdavala za poznati Dragonfly records. Napuštanjem ovog sastava, Joti nastavlja dalje sam kao PSYCHAOS ( prvi put se pojavljuje psy kao deo imena nekog projekta). Izdaje prvi album Punktuator 2005. Godine za Neurobiotic records, a traka “Live fast die young”, u saradnji sa Dino Psarasom vrtela se širom planete I postao jedan od najvećih hitova psytrance zvuka. Nakon dve godine izlazi album New Sensations. Pravi bum na podijumu pravi traka “Versace on Acid” kao i “Not crazy”. Poslednji album Order to chaos izdao je 2010. godine. Obišavši veliki broj festivala po celom svetu, danas živi I radi na Ibizi.

 

 

 

Avatar photo

Autor: Igor