Kamere, dodatno obezbedjenje, dronovi, psi koji otkrivaju drogu i još mnogo toga :: POČINJE ELECTRIC ZOO FESTIVAL!


Ovogodišnje izdanje Electric Zoo festivala obeležiće do sad nevidjeno obezbedjenje, inspektori, medicinski radnici, kamere na svakom ćosku, dronovi koji lete i snimaju skoro svaki vaš pokret, psi za otkrivanje svih nedozvoljenih supstanci i još mnogo toga.

Zajednički plan organizatora festivala, policije i vlasti Njujorka dovelo je do toga da će ovogodišnje izdanje ostati upamćeno kao festival koji će imati jače i bolje obezbedjenje od nekih američkih aerodroma 🙂. Razlog zbog čega su uvedene ovako rigorozne kontrole je prošlogodišnja smrt dvoje učesnika festivala koji su koristili nedozvoljeno sredstvo tj. drogu zvanu “MOLLY” (kod nas poznatiju kao EKSER, MDMA) koja je dovela i do otkazivanja poslednjeg dana festivala.

Na samom ulazu festivala, vaša narukvica će postati tek validna kada odgledate promo video u vezi opojnih sredstava na festivalima o kojem smo već pisali, na kraju tog video klipa dobijate kod pomoću kojeg će vaša narukvica postati validna.
 

Nakon toga će vas rigorozno pregledati obezbedjenje festivala i snimati kamere koje će biti bukvalno na svakom ćošku festivala, a čak su uveli i takozvane dron kamere koje će konstantno leteti iznad posetioca i imaće zum od čak 80. puta, tako da će bukvalno moći i da snime poruke koje kucate.
Pored toga na festivalu će se nalaziti veliki broj medicinskih radnika, studenata volontera medicinskih fakulteta tj. univerziteta, policajaca u penziji koji su već radili sa narkoticima i za kraj, festivalom će patrolirati i odredjen broj pasa koji su obučeni da pronadju nedozvoljena sredstva tj. drogu.

Želja organizatora je da se ovaj festival završi bez smrtnih slučajeva, a da li će publika tj. posetioci biti zadovoljni ovom “torturom”,ove godine ih ne zanima mnogo, svako ko je došao da se provede uz piće i dobru muziku nikakve neprijatnosti neće doživeti.

Avatar photo

Autor: Igor