Klabing proleće u Beogradu

Biće ovo jedno od najlepših proleća za sve ljubitelje elektronske muzike. Voljeni “Belexpo” centar koji je ugostio mnoge strane dj-ejeve i bio utočiste svih većih žurki u Beogradu kad god su gostovali neki od poznatijih dj-ejeva, u zadnjih par godina ga je zamenio MAGACIN DEPO u Travnickoj 3. Lokacija nije moderna i nova kao pomenuti centar već ima u sebi neku klabersku draž, napušten magacin koji se zavisno od organizatora do organizatora pretvara u šta god poželite i svaki put bude vrhunski parti koji god DJ da je dolazio.
 
Ovo proleće donosi nam tri vrhunska event-a koji obećavaju da ćemo se sjajno provesti. Prvi koji nam stižu u goste29.marta je duo Soul Clapkoji prvi put stižu u Beograd.
Soul Clap nam dolaze iz Bostona  gde su i upoznali njihovog učitelja  DJ Caril Mitroa koji ih je naučio kakav je to pravi  “Boston disco house music”. On im je preneo svoju ljubav prema Vinylima i dao im u uvid njegovu kolekciju koja je imala najpoznatije vinyle uključujući Dimitri From Paris , Frankie Knuckles i mnoge druge.
Uz njihov konstatan rad usavršili su sve elemente jednog Dj-eja od znanja i ljubavi prema muzici, miksovanja, produkcije,izvodbe na sceni i samim tim i iskustva.
Prvobitno su puštali samo u rodnom Bostonu ali kasnije su počeli nastupati po celom svetu po najboljim klubovima od : Marcy Hotel , Fabric, The Electric Pickle i Bar25 i na mnogim drugim mestima u Americi, Evropi, Japanu itd. Njihova najveća slava dolazi sa letnjim hitom iz 2010.god “Estravaganza” 
Tako da u svakom slučaju očekujemo sjajan parti 29.marta.

Sledeci  DJ koji nam stiže u goste 19.aprila je Caroline Herve poznatija kao “Miss Kittin”. Ona je rodjena u Francuskoj 1973.god, radila je sa mnogim poznatim umetnicima kao sto su : Chicks on Speed, Felix da HouseCat , Golden Boy i mnogi drugi.
Njen prvi album je izdala 2008.god pod nazivom “Com” 2004.god. a drugi 2008.god.  pod nazivom “BatBox” . Svetsku slavu i popularnost je stekla hitovima kao sto su “Rippin Kittin” i “Silver Screen Shower Scene” itd. Svi se sećamo njenog nastupa na Exit Festivalu prosle godine i nadamo se da ce makar ponoviti isti takav set ako ne i bolji.

Sledeći DJ koji nam sleće u Beograd 10.maja je DJ koji je dobro poznat beogradskoj publici i jedan od omiljenih Dj-ejeva srpske klabing ekipe,a to je francuski umetnik i DJ Laurent Garnier.
Laurent Garnier je kako kažu nesto više od DJ-a  rodjen je 01.februara 1966.godine u Boulogneu Sur Seine( Francuska) . On je svoju DJ karijeru započeo u Manchesteru tokom kasnih osamdesetih te je u sledećih 10.godina postao jedan od vodećih svetskih DJ-a koji je uspeo da ukombinuje klasični deep-house i Detroit Techno, kao i teži deo acid/trance-a sa ubacivanjem dzez primesa.
 
Sa produkcijom počinje da se bavi devedesetih godina i tad izdaje nekoliko odlicnih LP-a. Početkom 2000.godine izdaje i LP pod nazivom “Unreasonble Behaviour” sa kojeg se ističu i dan danas jedni od njegovih najpoznatijih traka kao sto su “The Man With The Red Face” i “Sound Of A Big Baboo” .
 
Takodje kao i Miss Kittin i on je nastupao na Exitu prošle godine kada je napravio fantastični vizuelni muzički spektal, tako da očekujemo podjednako dobro žurku kao i do sada na svakom njegovom nastupu. 
 

Vise informacija o svim dogadjima možete naći na :

Soul Clap u Beogradu: http://www.facebook.com/events/494084510643774/?fref=ts

Miss Kittin u Beogradu :  http://www.facebook.com/events/524456190927973/?fref=ts
Laurent Garnier u Beogradu

http://www.facebook.com/events/279770035483201/?fref=ts

Avatar photo

Autor: Igor