Klub Toxic ex Omen :: Mali intimni klub koji je uvek pun sa atmosferom kakvu danas na većim žurkama nećemo osetiti.

Kada spomeneš rejv i scenu elektronske muzike devedetih u Beogradu, prva asocijacija 90% te starije ekipe su klubovi Industrija, Omen i Soul Food.

Di-džej kultura je bila nešto novo u Beogradu devedesetih i prouzrokovala je znatiželju mladih i publike. Odjednom je svako želeo da bude di-džej ali to nije bilo moguće jer je postojao problem što je to bila skupa zabava za siromašne devedesete.

Gramofoni, mikseta i stalna nabavka ploča je zahtevala novac koga nije bilo dovoljno. Tek kada su u 2000-tim digitalni formati omogućili da se nabavlja muzika besplatno, naravno piratski, otklonjene su prepreke da bukvalno svako ko je želeo može da bude di-džej. Svejedno, to je bila sveža i inovativna muzika uz koju je išla celokupna nova kultura klabinga i industrije zabave tako da je ne samo zaživela nego ostala dominantna i danas, dvadeset godina kasnije – priča Gordan Paunović.

Tehno žurke su doprinele i promeni kafanskih navika, tako da su se umesto alkohola uglavnom konzumirala energetska pićaNa prvim tehno žurkama, publika se “nalivala” energetskim pićima. Postojalo je verovanje da je to neka vrsta droge. 

Jedno od tih kultnih mesta koji se vezuju za početak rejv-techno scene u Beogradu je zasigurno klub OMEN u samom centru grada.

Ukoliko pitate bilo kog didžeja danas za Omen,  svi će reći da im je to jedan od najdražih klubova. Klub je držao tata Aleksandra i Vladimira Ivkovića.  Ovde se obavezno dolazilo pre Industrije ili Monda (današnji Plastik), a vrlo često se dešavalo i da ne odeš dalje, ili dođeš na after. Na ulazu su stajali fliperi, a didžej pult se nalazio u nastavku šanka. Omen je bio mali i intimni uvek pun klub sa atmosferom kakvu danas nemaju mnogo veća mesta. Stepenice i zidić su uvek bili krcati.

Ovaj kultni klub je počeo od pre par meseci da opet radi pod novim nazivom TOXIC BAR i trudi se da vrati taj stari vajb rejva devedesetih jer jedno je sigurno da ovaj klub ima istoriju i ono što je najbitnije je mali intimni klub koji je uvek pun sa atmosferom kakvu danas na većim žurkama nećemo osetiti. 

Za sve informacije oko gostovanja DJ-eva, radnog vremena i tako dalje možete dobiti klikom ovde na zvaničnu facebook stranicu kluba TOXIC.

Izvori teksta: Vice Srbija, Blic.

 

 

Avatar photo

Autor: Igor