KLUBOVI NA IBIZI ĆE OD SADA PO ZAKONU MORATI DAVATI BESPLATNU VODU!

 

Ibiza zastupnici nisu često popularni kod fanatika plesne muzike koji svake godine stižu na ostrvo. Od podizanja cena do strogih prevencija buke i zabrane DJ-inga iz klubova na plaži, službe Ibize obično su u sukobu sa turistima koji se žele zabaviti.

Jedan novi zakonski okvir zasigurno će oduševiti rejvere, s time što je Veće Ibize otkrilo da je glasanje prošlo na margini od 12 do 8, kojim zakonodavstvo za sve javne zabavne prostore na Belom Otoku, uključujući i klubove, moraju osigurati besplatnu vodu na zahtev.

To je razlog za veselje klaberima koji planiraju svoj novac trošiti na Ibizi, jer jedna boca vode obično košta oko 12 eura.

Gradski voditelj Odela za hidrataciju, Aigua Mentir, koji je glasovao protiv mere, rekao je: “Razočarani smo pobunjenicima koji su podržali ovaj predlog. Bićemo u borbi protiv njega i nadamo se da ćemo ga ukinuti sledeće godine. Turisti na pilulama koji plaćaju velike cene osnovnih potreba poput vode bili su pozitivni za našu ekonomiju, koja će sada biti pogođena.

“Barem će još uvek morati platiti 12 eura za pivo“, dodao je.

Lokalni aktivista Maria Voss, koja je predvodila kampanju “Movement for Hydrating Hedonists“, koja je bila instrumentalna za pritisak na glasanje vlade, rekla je: “Predugo su klubovi iskorištavali obožavatelje plesne muzike koji pate od dehidracije, vrućine i neutažive žeđi uzrokovane ecstasyem, oduševljeni smo da je ovaj novi zakon napokon usvojen.

Bivši Ibiza radnik Stewart Dove rekao: “Hvala k**** za to. 2013. sam bio bez i jedne pare na kraju duge sezone i umirao sam od žeđi na zatvaranju Spacea da sam na kraju umakao čašu u zahod i to pio. Želudac mi se nije dve nedelje oporavio.

Nekolicina DJ-a je takodje komentirisalo situaciju. Naša trenutna zvezda s naslovnice, Ben UFO, koji je više puta nastupao u Amnesiji i DC-10 prošlog leta, najavio je kako će na početku sezone svoj alias promeniti u H2O kako bi proslavio taj trenutak. “Uvek sam bio jaki zagovornik hidratacije.

Kada smo upitali Carl Coxa što misli o tome, rekao je samo: “Odlične vesti! Odličan početak sezone!“.

Izvor: Mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor