SCHWEFELGELB – KRAJ KRUGA

 

Koliko god se trudili da nađete nešto zanimljivo, misleći na muziku i ljude kao jedno, teško da ćete pronaći nešto zanimljivije od njih.

Oni su “ Techno Body Music ” – Schwefelgelb. Sid i Eddy nisu samo DJ duo, već bend koji je osim muzike izuzetno posvećen vizuelnim efektima i live nastupima u koje vrlo često uključuju igrače i kostime.

Poznaju se još od vrtića i do danas njihova avantura ne prestaje. Iako su studirali u različitim gradovima, Sid-kompoziciju, a Eddy – fotografiju, nisu dozvolili da im to stane na put ka osnivanju nečeg jedinstvenog. Sid je majstor za vokale, dok je Eddy stručnjak za analogne i digitalne mašine. Inspirciju za svoju muziku pronašli su u zvukovima EMB-a ranih 80-ih godina i Electroclash-a koji se pojavio oko 2000-te godine. Izvođači kao što su Doppeffekt, The Hacker i ADULT su zaslužni  za njihove radove, inspirušići ih da postanu neobični i dovoljno drugačiji da privuku svačiju pažnju.

 

Svoju muzičku karijeru dele na “Alt und Neu” – Staro i Novo ( kako im se i zove jedan od albuma ).

Sid je takođe alijas koji je nastao od muzičkog čipa- Commodore 64Izdavali su trake i EP-ove za izdavačke kuće kao što su Tapete Records, Gooiland Elektro, aufnahme+wiedergabe i čuvenu izdavačku kuću Enfant Terrible.

2010. godine objavili su album “Das Ende Vom Kreis” koji su izdali za Tapete Records.

2013. godine album “Dunkel Vor Den Augen Uns” su izdali za Gooiland Elektro.

2016. godine izbacili su “Wie Die Finger Durch Den Nebel” za Fleisch Records.

2017. godine potpisali su album “Dahinter Das Gesicht” za aufnahme + wiedergabe.

Njihov EP pod nazivom “Den Umgekehrten Atem” izdali su za Fleisch Records, 2017. godine.

 

 

Nastupajući po celoj Evropi i šire, Sid i Eddy nastavljaju da oduševljavaju svojim umećem i surovim zvukom stavljajući akcenat na svoje nemačko poreklo. Berlin živi u njima, Berlin su oni.

Samo neke od traka kao što su  Es Zieht mich, Alle Sterne i Zu Zweit, jedne su od mnogobrojnih  koje čekamo da čujemo 14. Marta u klubu Drugstore. Sigurna sam da će se ovim umetnicima koji vide širi spektar svake slike, dopasti  Beogradska techno katedrala.

Black Event će započeti Hans Plisqin. Osim dua Schwefelgelb, nastupiće i čuveni, dugoočekivani Under Black HelmetAprilska noć tehna proći će u znaku brutalnog nemačkog, ali i domaćeg preformansa, koje će predvoditi osnivač Music Reactions-a  RAR, kao i njegov resident, Betomeng.

 

 

Avatar photo

Autor: Igor