Kompletiran je program X izdanja Fresh Wave Festivala!

 Kompletiran je program   X izdanja Fresh Wave Festivala!

Jubilarno, deseto izdanje najboljeg BiH muzičkog festivala okupiće od 11. do 13. avgusta na magičnoj banjalučkoj tvrđavi Kastel neka od najtraženijih svetskih i regionalnih muzičkih imena! 

Svoje nastupe na predstojećem Fresh Wave Festivalu potvrdili su: Adam Beyer, Sama’ Abdulhadi, Technasia, Claptone, Hot Since 82, Hernan Cattaneo, Buč Kesidi, SENIDAH, Vojko V. Kukus, Z++, Ajs i Timbe (Bad Copy) Smoke Mardeljano, Krankšvester, Grše, After Affair, Mladen Tomic, Sinisa Tamamovic, Coeus, Woodie, Nebs Jack, a listi potvrđenih pridružuju se još preko 25 izvođača!

Program na najvećoj festivalskoj bini – Main stage-u svojim nastupima upotpuniće Ilija Đoković, Andrew Meller i Luka Čikić, a spisak izvođača koji će nastupiti na Jägermeister LIVE bini jubilarnog Fresh Wave Festivala kompletiraju banjalučki izvođači Brutal Protest, Green Bulz i Kosnik, dok će Energy Stage ove godine ugostiti najveći broj izvođača ikada u desetogodišnjoj priči najpopularnije underground D.J. bine u BiH!

Kao umjetnik čiji se uticaj brzo proširio sa sregionalone tehno scene na onu regionalnu pa i svjetsku carstva, Ilija Đoković je preoznat kao jedan od najuzbudljivijih izvođača iz ovog dijela svijeta koji je prepoznat od imena kao što su Adam Beyer, Maceo Plex, Tale Of Us, John Digweed i mnogih drugih otkako je svoj rad krunisao izdanjima na čuvenim izdavačkim kućama Drumcode, Filth on Acid ili Terminal M. 

Andrew Meller je mnogo pažnje privukao na sebe izdanja na nekim od vodećih label-ova u industriji, uključujući Saved Records, Sola, Flashmob Records, Toolroom Trak, Kitball, Superfett i mnoge druge, koje su učvrstile  kontinuiranu podršku njegovom radu od strane najvećih imena globalnog House & Techno zvuka. Andrew je internacionalno poznat po nesagledivoj količini energije koja dolazi iz njegove kuhinje, odnosno sa njegovom sopstvenom produkcijom.

Regionalna cream de la cream selekcija naći će se na ovogodišnjem Energy Stage-u, a najbrojniji program na ovoj bini do sada čine: Tomy De Clerque, Insolate, Lag, Dimitri, Forest People, Ena Smajic, Coem, Bokee, Haris, Luka Ćurguz, The Provincials, Calkins i Marko Vuković!

Deseti Fresh Wave će kao i u prethodnih devet izdanja festivala nastaviti da njeguje ideju da se nekim od najcjenjenijih muzičkih izvođača iz svijeta i regiona na istim binama pojave i banjalučki izvođači poput Luke Ćurguza, Alexa ili Luke Čikića, koji će nastupiti na Main bini ili već pomenuti prvaci hip hop zvuka u gradu na Vrbasu Brutal Protest i Green Bulz, kojima se pridružuje i Kosnik. Uz ranije najavljene Mladena Tomica, Sinisu Tamamovica, Woodie-a, Nebs Jacka-a I drugih Fresh Wave Festival se nesumnjivo pokazao kao najvažniji festival koji na ovaj način direktno podržava domaću muzičku scenu!

U prodaji su najpovoljnije, trodnevne festivalske, Early Bird ulaznice i to u ograničenom broju, namjenjene najbržim fanovima najvećeg muzičkog festivala u BiH, a povodom jubilarnog izdanja festivala vlasnicima trodnevnih ulaznica na raspolaganju je i to potpuno besplatno Fresh Wave Kamp! Napominjemo da je broj mjesta besplatnog kampa ograničen, tako da požurite i rezervišite najbolji smještaj za Fresh Wave 2022. Kako bi na vrijeme obezbjedili svoje mjesto u festivalskom kampu potrebno je da se uz već kupljenu trodnevnu festivalsku ulaznicu prijavite na e-mail: [email protected] ili da to učinite pozivom na broj +387 65 975 106, a sve detalje o desetom Fresh Wave Festivalu saznajte na www.freshwavefestival.com

X equals 10! It’s time to celebrate! Fresh Wave Festival X!

Avatar photo

Autor: Igor