Kraftwerk otvorio seriju koncerata u Londonu

Održan je prvi koncert grupe Kraftwerk u Tate Modernu koji mnogi opisuju kao najbolji multimedijalni dogadjaj na planeti.
Na koncertu Kraftwerka su se našli i Andy McCluskey i Paul Humphreys, članovi  britanskog benda “Orchestral Manoeuvres In The Dark koji je pod velikim uticajem nemačkih elektro pionira.
“Postaju sve bolji i bolji, gledao sam ih zadnji put pre tri i po godine na Mančesterskom Veledromu, a sada je tu i 3D tehnologija zajedno sa saraund ozvučenjem i stvarno je izvanredno sve uklopljeno i zapanjujuće je da su i nakon 40 godina karijere i dalje relevantni.” – izjavio je McCluskey.

Njegov saradnik član grupe OMD Paul Humphreys je dodao: “To što su prešli iz koncertnih dvorana u galeriju je pravi potez za njih, jer čak i od samog početka su bili umetnost i jedna vrsta performansa, osim što su nastupali u koncertnim dvoranama” .

Kraftwerk su promenili dosta toga u izvođenju svojih traka, pa je tako njihova poznata stvar Radioactivity postala stvar usmerena anti-radioaktivnosti, Ralf peva na japanskom, a promenili su i neke reči u traci Man Machine, čineći stvar više negativnom.

Ako želite da saznate šta su jos gledaoci rekli u vezi njihovog prvog nastupa možete pogledati na http://www.guardian.co.uk/music/2013/feb/08/kraftwerk-tate-modern-radioactivity-review i http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-21361330

Kraftwerk je nastupao i na Exit Festivalu 2009.god na MAIN STAGE-u, a evo i našeg snimka sa tog nastupa.

Avatar photo

Autor: Igor