Kraftwerk su napokon ušli u Rock & Roll Kuću slavnih!

 Kraftwerk su napokon ušli u Rock & Roll Kuću slavnih!

Nakon što su ih “Rock and Roll Hall of Fame” u prošlosti šest puta odbili, Kraftwerk će konačno dobiti nagradu Early Influence Award.

Tokom godina mnogi su umetnici pomogli oblikovati zvuk svog žanra jedinstvenim zvukom ili instrumentom koji nikada pre nije bio isproban. Jedno se kao ime ističe Kraftwerk, legendarni nemački bend koji je nadaleko prepoznat kao jedan od najvećih inovatora elektronske muzike.

U potpunoj promeni statusa kvo za muziku sredinom 70-ih, Kraftwerk je pionir zvuka elektronske muzike kakav poznajemo. Izlaskom svog albuma ‘Autobahn’ 1974godine, postali su prvi bend koji je u potpunosti prihvatio ponavljajuće elektronske zvukove i stekao svetsku slavu radio editom naslovne pesme koja se našla u vrhu chartova u više zemalja. Njima je dodeljena nagrada Early Influence uz izjavu Kuće slavnih Rock & Roll-a koja glasi:

    “Kraftwerk je uspostavio nacrt moderne elektronske muzike – bez njih jednostavno ona ne bi postojala.”

Kraftwerku se pridružuju neka od najistaknutijih imena poput Jay-Z, Tina Turner, Foo Fighters i LL Cool J, takođe nanajrazličitijoj listi nagrađenih u istoriji Rock & Roll Kuće slavnih ove godine. Svi koji su dobili ovo priznanje primiće ga na 36. svečanoj ceremoniji Rock & Roll Kuće slavnih koja će se održati u subotu, 30. novembra 2021. u Rocket Mortgage Fieldhouse u Clevelandu, Ohio (SAD).

Više možete saznati ovde.

Avatar photo

Autor: Igor