Lag i MKDSL, Novi Sad i Beograd, tehno i umetnička poezija – saradnja koja je kad tad morala da se desi!

 Lag i MKDSL, Novi Sad i Beograd, tehno i umetnička poezija – saradnja koja je kad tad morala da se desi!

-„Ej, matori, došao bih sutra do tebe.“

-„Aj“.

Lag i MKDSL, Novi Sad i Beograd, tehno i umetnička poezija – saradnja koja je kad tad morala da se desi.

MKDSL (Mama Kaže Da Sam Lep), čovek koji je više puta osvojio region numerama kao što su Nakit, Vash Pas, Dođi na More itd. poznat je svima po unikatnom humoru i upražnjavanju široke lepeze muzičkih žanrova, senzibiliteta, napeva. Lag je domaćoj publici poznat po svom tvrdom, ritmičnom tehnu koji izdaje po lejblovima kao što su MORD, Elements, THEM, ali i svetskoj karijeri: nastupima u Berghainu, Trezoru, turnejama po Americi, Brazilu, Gruziji itd.

Ovu numeru napravili su jednog prolećnog dana, pre par godina i ležala je kako u njihovim DJ folderima, tako i u srcima svih koji su je (u retkim prilikama kada ju je bilo moguće čuti) spoznali. Njena priča nosi u sebi izazov, optimizam pomućenog uma, osvajački duh i sliku plesa, neukaljanog veštinom. U numeri se prepoznaje MKDSLov laki dodir melodičnog i lirički dubokog, dok perkusivno zakivanje i utegnuta produkcija odišu Lagovim dodirom. U kreaciji King Ov Densa učestvovali su i Lara Bunčić (hvala Lara), WARP studio (tvorci velelepog spota koji prati numeru), kao i Marine Benabou (naš guru dobrog masteringa iz parižanskog studija). Dakle, kao što vidite, u pitanju je ne samo međugradski, već i međunarodni proizvod.

Iako je numera bila zamišljena kao privatno oružje za njene tvorce, njen potencijal za stvaranjem žurke gde god da zapeva iziskuje da milozvuci koje emituje ugledaju svetlost dana i dodirnu uši svakoga ko želi da bude dodirnut. Ono što je prelomilo je trenutni cajtgast – doba u kom nam nedostaju žurke i kada je svakome potrebno nešto što će ga nasmejati, opustiti, uzbuditi (ima nas svakakvih)…  King Ov Dens zamišljen je da bude pušten glasno, te obradujte svoje komšije, stare roditelje, prolaznike na ulici – a pre svega mislite na sebe i zaplešite uz zvuk leta 2020. MKDSL i Lag vam šalju pozdrave iz studija, a, nadamo se, uskoro i sa nekog DJ pulta. Ćaos.

Avatar photo

Autor: Igor