LEKARI IZ L.A. ŽELE ZABRANU DANCE EVENATA

 

Još uvek pogođen smrtnim slučajevima koji su se dogodili na HARD Summeru prošlog meseca, Los Angeles je i dalje pod lupom okružnih tuzitelja, a sada, kritike dolaze i od doktora iz Hitne pomoći. U svetlu odluke da se dopusti godišnji ‘HARD Day of the Dead’, dr. Brian Johnston, predsednik hitnog medicinskog odela u White Memorial Medical Centeru, izneo je svoje mišljenje o tome zašto EDM događaje u Los Angelesu treba zabraniti.

Kad su Johnstona pitali što on vidi kao vrhunac elektronske manifestacije, osvrnuo se na dane kad se održavao Insomniac u LA Memorial Coliseumu, gde su mladi od 16 i 18 godina doživljavali srčane udare.

”Jednom je došla osoba koja je imala temperaturu od 42 °C i grčeve te je na kraju završila s uništenim mišićima i s ozbiljnim oštećenjem bubrega.”, rekao je Johnston.

Takođe se prisetio slučajeva gdje su deca završila s ozbiljnim oštećenjima mozga.

Iako ovaj lekar ne krivi samu muziku za to, smatra da postoji ‘nedostatak odgovarajuće zaštite’ i čvrsto se zalaze za zabranu elektronskih muzickih događaja u celoj zemlji, a s njim se slažu i kolege.

”Ne bi se trebalo raditi samo o mladima koji izgube svoje živote, nego i o onima koji ostaju trajno oštećeni, a ne završe na naslovnicama samo zato što nisu mrtvi.”, izjavio je.

Podsetimo, američki festivali su pod velikom lupom javnosti zbog ovih nemilih događaja, a HARD Day of the Dead je zbog okolnosti podigao dobnu granicu sa 18+ na 21+.

 

 

 

Izvor: Mixmag Adria

Avatar photo

Autor: Igor