Love Fest 2013 Vrnjačka Banja

Muzički festival u Vrnjačkoj Banji pod nazivom – The Love Festival – postoji od 2007. godine, održava se na Letnjoj pozornici, otvorenom amfiteatru iz 50-ih godina XX veka. Letnja pozornica je idealno mesto za festivale, nalazi se na 100 metara nadmorske visine i ima kapacitet za 3.000 posetioca. Na festivalu su zastupljeni različiti muzički pravci, a poseban lajt motiv je promovisanje elektronske muzike u centralnom delu Srbije. Ideja organizacije festivala nastala je 2006. godine a povod je bio nedostatak kulturnih dešavanja u centralnoj Srbiji. Već od tada veliku podršku festivalu pružili su Opština Vrnjačka Banja, Turistička organizacija, Specijalna bolnica Merkur, kao i mediji iz cele Srbije.

Ideja za naziv „LoveFest“ potekla je od činjenice da Vrnjačka Banja polako postaje odredište zaljubljenih parova jer se tu nalazi i Most ljubavi, jedinstven u Srbiji, na kome je organizovana prva žurka, preteča festivala.

Ljubav kao pokretač i inspiracija organizatora, uticala je na odluku da, The Love Festival od 2011. godine umesto 2, traje 3 dana i da se, uz veliku pomoć Opštine Vrnjačka Banja, u neposrednoj blizini Vrnjačkog jezera smesti The LoveFest Camp, koji će posetiocima i učesnicima omogućiti savršeno uživanje u prirodi, muzici i kulturi.

Ovogodišnji hedlajneri koji su do sad najavljeni garantuju nam sigurno nezaboravnih 3.dana u Vrnjačkoj Banji. Mi koji promovišemo elektronsku muziku oduševljeni smo dolaskom italijanskog dvojca Nice 7 i nemačkog producenta Butch. Prvog dana dolazi i poznati bosanski bend Dubioza kolektiv.

Nice 7 italijanski dvojac koji je osvojio Beatport Music Awards 2012 (najbolja tech house-a Traka: NiCe7 point), Nicola Daniele i Cesare Maroko zvani NiCE7 su najnovije italijanske zvezde koje vladaju trenutno na svetskoj techhouse sceni. Do danas su objavljivali trake za nemački label Great Stuff, kao i Gruuv, Defected, Toolroom, Cr2, Noir Music and Suara Music.
Nastupaju još od 2005, gostuju širom Evrope po Italiji, Španiji, Nemačkoj, Americi, Danskoj, Kanadi, Brazilu, Velikoj Britaniji i Holandiji, a usput i stižu da produciraju nove trake i remiksuju najnovije trake drugih DJ-eva.


Mnogo im je bitan takozvani “vibe” publike i uvek žele da im je atmosfera na usijanju,njihov poseban stil miksovanja fanki i house muzike zvuci fantastično i definitivno očekujemo vrhunski parti 2.avgusta na letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji.

Bülent Gürler poznati kao Butch  nemački producent koji ima preko 100 izdanja za mnoge svetske diskografske kuće i sada jedan od najboljih undergraund dj-eva. Izdavao je za labele umetnika kao što su Ricardo Villalobos (Sei es Drum), Sven Vath (Cocoon) i Radioslave (Rekids) u roku od godinu. Dobitnik je nagrada “producent godine” (2010 i 2011) od strane Groove časopisa.Nesumnjivo je izrastao u DJ-a koji nastupa po najuglednijim klubovima i festivalima kao headliner.

Butch-ov stil  nije tako jednostavno opisati. Raspon unutar njegove produkcije varira house-a kojeg je puštao jos davnih dana u Mainz-u do techno-a kojeg sad pušta, ali Butch uspeva da ostavi svoj autentičan trag i jedinstven zvuk, koji se svideo fanovima i DJ-vima i ostaje u njihovim srcima.

Butch pušta po najboljim klubovima i festivalima širom sveta, 2011.godine Carl Cox ga je pozvao da puštaju zajedno u SPACE-u na Ibizi, radio je i na Time Warp-u, Tokijskom Womb-u, Londoskom Fabrik-u, Cielo klub u New York-u, nastupao je i po festivalima u Meksiku, Australiji, Americi i mnogim drugim mestima.

Tako da sigurno očekujemo još jedno sjajno veče 3.avgusta u Vrnjačkoj Banji, a uskoro očekujemo još informacija i najava u vezi festivala.

Više informacija u vezi Love Festivala možete naći na:
http://www.facebook.com/LoveFestVB?fref=ts

Avatar photo

Autor: Igor