Love Festival u Vrnjačkoj Banji objavio još jednog hedlajnera

Love Festival u Vrnjačkoj Banji je objavio još jednog hedlajnera i sada definitivno svi koji su se premišljali da dodju na ovaj festival nemaju razloga za to. Posle velikana kao što su Carl Craig, Butch, Nice7, Dubioza Kolektiv, Darius Syrossian i još mnogo njih stiže nam Kevin Saunderson.

Kevin Saunderson (takođe poznat kao Master Reese, E-dancer, Reese Project, Tronik House, Essaray, Inner City, itd.) je sa punim pravom prozvan legendom. Poznat je po celome svetu kao jedan od trojice (Sveto Trojstvo) producenata/DJ-eva začetnika techno & house muzike iz Detroita. Zajedno, stvorili su novu vrstu muzike koja se velikom brzinom proširila po celome svetu.

Kevin je rođen u Brooklynu 1964 g., ali se u Detroit preselio sa roditeljima dok je imao samo devet godina. Pohađao je “Belleville High School”, a tamo je upoznao dva studenta istomišljenika: Juana Atkinsa i Derrick Maya.

Kasnije je pohađao “Eastern Michigan University” gde se aktivno bavio američkim fudbalom. Dve godine kasnije, prestaje se baviti fudbalom i izabrao drugačiju sudbinu – muziku. Udružuje se sa svojim srednjoškolskim kolegama Mayom i Atkinsom (koji je u ono vreme bio nepoznat, ali je on taj koji je zapravo pomogao Kevinovoj karijeri da napokon krene uzlaznom putanjom).

Znao se ustajati usred noći i odlaziti u studio koji se nalazio u drugoj sobi i stvarati muziku. U to vreme on je bio samo običan student koji je voleo eksperimentisati. Oprema mu se sastojala samo od osnovnih delova. Veliki uticaj na njegovo stvaralaštvo su imali muzičari iz Europe, npr. Depeche Mode, Kraftwerk… Njegovo najveće ostvaranje je svakako projekt Inner City.

1987. Kevin, tada 22-godišnji student telekomunikacija se u isto vreme borio sa probojem na tržište sa KSM (label) i ispitima. Snimio je track, ali pod hitno su mu trebali stihovi i jedan ženski vokal. Njegov prijatelj, house producent iz Chicaga Terry Baldwin mu je predložio mladu Paris Grey. Ona se slozila i Big Fun, jedna od underground himni, rođena.

Sledeći single Good Life je prodajom prestigao prethodni single. Treći, Ain’t Nobody Better je takođe postigao ogroman uspeh. Kako to inače ide, sledeći korak je bio album Paradise koji je samo potvrdio uspeh Inner Citya. Imali su oko dvanaest Top 40 hitova u UK i dva Top 20 albuma koje su prodali u više od 6 miliona primeraka.

E-Dancer, njegov alter ego je u međuvremenu stvarao čist i jednostavan techno za publiku koja zna što želi. E-Dancerov prvi LP jednostavnog imena “Heavenly” je jednako opčinio publiku kao i kritičare. Časopis Spin ga je proglasio jednim od top deset albuma koje je svet ikada čuo.

Tako da posle ove objave i ovog teksta definitivno treba da se nadjemo na njegovom nastupu u Vrnjačkoj Banji, jer Kevin jedna od legendi elektronske muzike i svako ko voli i poštuje Detroit Techno trebalo bi da bude u publici.
Love Festival u Vrnjačkoj Banji je objavio i da će na festivalu nastupati i naše mlade nade tj. najbolji mladi DJ-evi Srbije kao što su : Danijel Čehranov, Vuk Smiljanić, Calavera i Manya, Poke, Manjane, Jack Nation, Peter Portman, Alex Keenan i mnogi drugi.

Kontigent promotivnih karata po ceni od 999 dinara je RASPRODAT. Sledeća cena trodnevne ulaznice za Lovefest je 1299 dinara, a svoj paket već danas možete da kupite u svim poslovnicama Eventim Serbia. Vidimo se od 1. do 3. avgusta u Vrnjačkoj Banji

Tickets:http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/lovefest-vrnjacka-banja-letnja-pozornica-542931/performance.html

Avatar photo

Autor: Igor