Najveće zvezde regiona na EXIT-u! Otvoren konkurs za nastup na festivalu

Program Fusion bine, nazvane od strane publike i srcem EXIT-a, polako počinje da se kompletira! Krem najaktuelnijih regionalnih izvođača – Bad Copy  (Srbija), Dubioza Kolektiv (Bosna i Hercegovina), Kiril Džajkovski (Makedonija), Urban & 4 (Hrvatska), Hex (Slovenija) i Valahavle (Bosna i Hercegovina), pružiće publici koktel vrhunske zabave u vidu inspirativnih i angažovanih rock svirki, jednistvenih hip hop nastupa, elektronike, ali i tradicionalnog balkanskog zvuka.

Beogradski hip hop sastav Bad Copy vratio se na scenu posle nekoliko godina odsustva, u aprilu ove godine sa novim albumom „Krigle“. Wikluh Sky, Ajs Nigrutin i Timbe su zadržali prepoznatljivi satirični stil zbog koga su i postali jedna od najpopularnijih hip hop grupa u Srbiji, ali i regionu. Njihov nastup na Fusion bini EXIT Festivala biće prilika da publika čuje materijal sa novog albuma, ali i sve stare hitove koji su proslavili Bad Copy.

Boje Bosne i Hercegovine braniće Dubioza Kolektiv. Njihova muzika najbolje može da opiše upravo rečju fuzija. Kombinovanje hip hopa, reggae, dub i rock zvuka uz neizbežne elemente iz bosanskog folklora obezbedilo im je epitet jednog od globalno najprepoznatljivih izvođača sa ovih prostora. Njihov aktivni društveni angažman, nastupi po najvećim svetskim muzičkim festivalima, priznanja koja su im dodelili BBC i Time magazin, ali i prethodna tri sjajna koncerta koja su priredili na EXIT-u, obećavaju još jedan fusion spektakl koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Sa više od dvadeset godina na sceni, Kiril Džajkovski, je jedan od najprepoznatljivijih balkanskih umetnika. Mešajući elektroniku sa tradicionalnim makedonskim i balkanskim zvukom, Kiril je začetnik Balkan Beata, muzičkog pokreta i indentiteta koji su globalno prepoznati kao autentični muzički izraz ovih prostora. Uz sjajne live nastupe njegovog desetočlanog benda, Kiril je poznat i po komponovanju muzike za pozorišne predstave i filmove, među kojima je i „Treća Polovina“, ovogodišnji makedonski kandidat za Oskara.

Na Fusion binu dolazim  sa mojom omiljenom ‘live’ formacijom s kojom nastupam poslednjih godina, a koju predvode fenomenalni vokalisti TK Wonder (USA), MC Wasp (Australia) i Ghetto Priest (UK), koji su i specijalni gosti i saradnici na mom zadnjem mini-albumu. EXIT je oba puta do sada bio za mene izuzetno iskustvo i radujem se što ću opet imati priliku da osetim nezaboravnu Petrovaradinsku magiju!”- izjavio je Kiril.

Damir Urban, jedan od najvoljenijih hrvatskih muzičara, važi za oslonac tamošnje rock scene. Započevši karijeru u Rijeci početkom devedesetih, promenio je nekoliko sastava, pa će se publici Fusion bine predstaviti sa svojim bendom 4. Urban & 4 redovno nastupaju širom regiona i veoma su dobro prihvaćeni od strane publike, koja ne propušta priliku da sa njima horski zapeva najveće hitove sa albuma „Retro“, „Hello“ i „Žena dijete“.
U iščekivanju nastupa na festivalu, Damir Urban poručuje: „Svirka na EXIT-u će sigurno biti jedna od onih koje se urezuju u pamćenje…Teško je odlučiti tačno zašto smo mi na EXIT-u. Da li smo publika ili izvođač? Koliko god da me veseli naš nastup, toliko me veseli i retka prilika da vidim sve te izvođače čiji rad volim na jednom mestu. Kada sam video spisak izvođača, odmah sam znao da ćemo biti malo na bini, malo u publici.

Nastup slovenačkog sastava Hex biće njihovo premijerno predstavljenje novosadskoj publici. Moćna kombinacija elektro punka, drum & bassa i dubstepa je formula koja im je za kratko vreme donela veliku popularnost i nastup na istoj bini sa The Prodigy na beogradskom Warriors Dance festivalu. Energičan nastup i muzički izraz koji će demonstrirati na Fusion bini obećavaju svetlu budućnost ovom mladom bendu.

Trip hop i breaks u kombinaciji sa elektro popom ’80-ih godina su sarajevski sastav Velahavle svrstali u kategoriju izvođača sa nekarakterističnim stilom za ove prostore. Publika ih voli i kaše da su njihovi nastupi nešto posebno. Tokom svog prvog nastupa na EXIT-u će predstaviti materijal sa svog poslednjeg albuma „What About Now“ ali i ostale hitove.

Bad Copy, Dubioza Kolektiv, Kiril Džajkovski, Urban & 4, Hex i Valahavle predstavljaju samo prvi deo izvođača sa ovih prostora koji će nastupiti na Fusion bini, u okviru EXIT R:Evolucije. Uz prethodno potvrđene nastupe najbolje svetske bluz gitaristkinje Ane Popović, britanske pevačice Delilah i grupe Prong, ikona njujorške metal scene, Fusion će opet biti mesto preplitanja kultura, stavova, muzičkih pravaca i publike sa svih meridijana koju će ujediniti zabava i pozitivne emocije u srcu EXIT-a.

Budi zvezda, Play@EXIT do 2. juna

Budite zvezda festivala, ostvarite snove i postanite nosioci programa EXIT-a prijavljivanjem na konkurs Play@EXIT koji je otvoren do 2. juna!

Exit ponovo otvara vrata svim zainteresovanim solo izvođačima, bendovima i didžejevima kojima će konkurs biti prilika i šansa da prikažu svoj rad na nekoj od festivalskih bina, gde će moći da ih primate menadžeri, booking agenti i novinari iz celog sveta, ali i publika, čija su podrška i oduševljenje uvek bili najveća nagrada za njihov trud.

Prijavljivanje je veoma lako i obavlja se registracijom na sajtu www.exitmusic.rs, a popunjavanjem aplikacije svi izvođači se prijavljuju na konkurs za nastup na Exitu 2013 i u okviru portal dobijaju svoju ličnu promotivnu stranicu. Svi koji su već bili prijavljeni za nastup na prethodnim izdanjima festivala treba samo da se prijave na svojoj već postojećoj stranici za nove avanture na novom EXIT-u! Sva detaljna uputstva i propozicije konkursa mogu se pronaći na www.exitmusic.rs.

Svake godine najbolje izvođače bira programska produkcija Exit festivala, uz pomoć medijskih saradnika, partnera i publike, čiji će glas ove godine biti važniji nego ikad. Zbog toga vas pozivamo da lajkujete izvođača koji vam se najviše dopada, jer će oni sa najviše lajkova imati i posebnu pažnju našeg žirija i samim tim i veće šanse da budu odabrani za nastup naExitu!

Play@Exit će i ove godine biti realizovan uz veliku podršku najveće online muzičke platforme Soundcloud.com. Ovaj muzički portal i naša stranica će tokom konkursa biti povezani, što je posebna čast, pa će svi prijavljeni biti u mogućnosti da šeruju materijale i svoju muziku. Naši partneri iz servisa Soundcloud.com promovisaće konkurs Play@Exit kroz svoju globalnu mrežu korisnika, tako da svim učesnicima konkursa preporučujemo da ovu mogućnost iskoriste i steknu fanove iz čitavog sveta!. Pobednicima konkursa biće omogućen nastup na jednoj od festivalskih bina koje će biti u skladu sa programskom selekcijom i muzičkim žanrom za koji su se opredelili. Prošle godine na konkurs Play@Exit prijavilo se više od 1000 izvođača iz celog sveta, a njihove nastupe pratila je publika bina Fusion, Explosive, HNS, Suba i Elektrana.

Čekamo vaše prijave!!!

Avatar photo

Autor: Igor