Love parade se vraća?

 

Majka i matica svih zabava, čije smo učesnike smo brojali u milionima, nikada prežaljen najveći, najhardcore rave koji si mogao doživeti, izgleda ponovo pulsira.

42-godišnji večni partijaner Jens Hohmann želi povratak najvećeg svetskog partija tamo gde mu je i mesto, na Berlinske ulice, pa će se 18. jula više desetina automobila provozati kroz Berlin trešteći najboljim od techna na Love parade: Voz ljubavi partyju.

alt

 
Kada je nešto zaista dobro ne treba reklamu, ne treba ništa osim srca i entuzijazma jer je multimilionski event 1989. započeo samo kao maleni party sa 150 partijanera na Kudammu da bi nekoliko godina kasnije ekplodirao s milion i po rasplesanih duša. Ali dve dekade kasnije nesreće su uzrokovale zaustavljenje festivala.
 
Hohmann govori kako je bio iznenađen ogromnom podrškom koju je vest o mogućoj reanimaciji uzrokovala. DJ, i klubovi i promoteri dali su svoju podršku i 12 000 ljudi je već potvrdilo dolazak.
 
Ova inicijativa nas nimalo ne čudi jer se želja za oživljavanjem najopsežnije svetske plesne katarze provlači već godinama. Zadnja prava originalna parada u Berlinu održana je 2003. ali zbog prebacivanja loptice čišćenja kolateralne štete i osiguranja nije ponovo održana do 2006.
 
 
2007. je donela novo razočaranje otkazivanjem i predloženi su novi lokaliteti poput Essena i Dortmunda koji u preuzeli udar parade 2007 i 2008. ali 2010. je donela neočekivanu tragediju koja je zatvorila pečat, Duisburg je po prvi put održao paradu u zatvorenom prostoru i niko nije u potpunosti siguran koliko posetioca je bilo, procene se kreću od 400 000 do 1.4 miliona. Ulazak na lokalitet kroz tunel pokazao se kobnim jer je 21 osoba poginula a 500 ih je povređeno.

alt

No ipak, ljubav je teško zaustaviti i veliki party, nastao kao izraz solidarnosti, slobode i zajedništva nakon pada Berlinskog zida nije nešto što se tako lako zaboravlja.. ’97. je postao internacionalni simbol potpune slobode u Sydneyu, Buenos Airesu i San Franciscu. Ali izgleda da srce uvek zna put i da ćemo ponovo biti u mogućnosti da plešemo na ulicama rodnog grada Love Paradea. Do detaljnih informacija ostanite u pripravnosti uz nas!

 
 
Izvor: KlubskaScena
Avatar photo

Autor: Igor