Lovefest nominovan za najbolji festival u Evropi

 

Posle jedne od najposećenijih i najuspešnijih festivalskih godina, Lovefest je po treći put nominovan za “Najbolji evropski festival srednje veličine”, prestižnu nagradu koju dodeljuje najuticajnije evropsko nagradno takmičenje European Festival Awards (EFA).

U okviru kategorije Best Medium Sized Festival, zajedno sa Lovefestom našlo se još 72 muzička događaja iz više od 20 zemalja, među kojima su hrvatski Outlook i In Music festival, kao i holandski festival Best Kept Secret. Osim za glasove stručnog žirija, koga ove godine čine istaknuti pojedinci iz muzičke industrije, kao i ranije glasanje je otvoreno i za javnost. Fanovi muzičkih festivala koji budu izabrali svoje favorite ulaze u trku za osvajanje VIP karata za pobedničke festivale, a za Lovefest možete glasati OVDE.

Glasanje traje do 12. novembra, a lista 10 najboljih festivala koji su se plasirali u finale biće objavljena nedelju dana kasnije. Pobednici svake od kategorija biće proglašeni na svečanoj ceremoniji dodele nagrada u Groningemu, na holandskom Eurosonic Noorderslag festivalu koji će biti održan 13. januara 2016. godine.

Lovefest je tokom prethodnih godina od žurke za nekoliko stotina posetilaca prerastao u jedan od najboljih festivala u Evropi, koga je samo ove godine posetilo više od 70.000 mladih ljudi iz celog sveta. Od svog osnivanja do danas festival je ugostio najveće zvezde iz sveta elektronske muzike među kojima su Jeff Mills, Juan Atkins, Dubfire, Booka Shade, Fedde Le Grand, James Zabiela, Robert Hood, Kenny Larkin i mnogi drugi.

Lovefest Energy vikend 23. i 24. oktobra u Beogradu

Kao uvod u deseto izdanje festivala ljubavi koje će biti održano u avgustu 2016. godine, proslava decenije postojanja započeće Lovefest Energy vikendom, dvodnevnim događajem koji će 23. i 24. oktobra biti održan u beogradskom klubu Drugstore. Energy vikend će otvoriti Cassy, jedna od najboljih ženskih di-džejeva na svetskoj underground sceni, a zajedno sa njom nastupiće i nemački di-džej XDB. Zvezda druge večeri biće njujorški pionir elektro zvuka Levon Vincent, a osim njega nastupiće i holandski di-džej Makam, kao i mladi britanski producent Palms Trax. U beogradskom klubu, koga često nazivaju i balkanskim Berghainom, na dve bine nastupiće i makedonski di-džej Viktor Apostolski, kao i poznati di-džejevi iz Srbije među kojima su Marko Milosavljević, Nemanja Krstić, DJ Flip, kao i cela postava prestoničke muzičke organizacije Beyond House.

Ulaznice za oba dana se mogu poručiti na kućnu adresu putem sajta www.lovefest.rs, a u toku je akcija u okviru koje za dve kupljene karte svaki posetilac treću dobija besplatno.  

Avatar photo

Autor: Igor