U 23 h klub Drugstore otvara svoja vrata, a iza njih vas čekaju Luke Slater, Regen i Filip Xavi.

 

U 23h klub Drugstore otvara svoja vrata, a iza njih vas čekaju Luke Slater, Regen i Filip Xavi.

Luke Slater je rođen 12. Juna 1968., u Reading-u, Engleska. Njegova porodica se kasnije preselila u Horley, mali grad južno od Londona u Sussex-u. Svoje muzičko putovanje započeo je krajem 1980-ih u svetu elektronskih zvukova. Nastupajući pod različitim imenima, Slater je predstavio Detroit techno Velikoj Britaniji. Njegova muzika se kreće od abrazivnog i tvrdog do slatkog i dirljivog.

Njegov otac je voleo muziku i svirao je klavir. Učio je klavir, ali su mu lekcije bile dosadne. Slater je onda prešao na bubnjeve. Sa 13 godina, sa drugovima je formirao svoju rock grupu, u kojoj je Slater bio bubnjar. Kada je klavijaturista otišao iz benda i ostavio Roland 808 drum mašinu i sintisajzer, Slater je počeo da koristi opremu, koju još uvek ima. Slater-ovi rani eksperimenti dogodili su se u vreme kada je elektro muzika, koja je uveliko uticala na njegov rad, došla u Englesku. Inspirisan filmovima iz naučne fantastike kao što je 2001 – Svemirska odiseja, kao i muzika Afrike Bam-baate, Soul Sonic Force, Visage i Yazoo, uz koju je odrastao slušajući, Slater je doneo Detroit techno zvuk u Englesku. On se snažno povezao sa ovim sintetizovanim zvukom i na kraju postao jedan od najtraženijih engleskih producenata elektronske muzike. Početkom 1980-ih, elektro muzika se razvila u ono što je nazvano dance. Krajem 1980-ih, Slater je radio u prodavnici ploča, Mi Price, u Croydon-u, gde je slušao elektro i tehno muziku i radio sa Al Sage-om. Do 1988. godine radio je kao DJ u londonskim klubovima, uključujući i poznati Troll. Tamo je Slater puštao elektro. Nakon otprilike godinu dana u Londonu, Slater se vratio u Sussex, gde je, zajedno sa Dave Clarke-om, Tony Lee-jem i Sage-om, vodio prodavnicu ploča u Brighton-u pod nazivom Jelly Jam. Kasnije, Jelly Jam je postala izdavačka kuća. Sage i Slater su 1989. godine pod zajedničkim imenom Translucent objavili trake “Freebase” i  “Momentary Vision”. Godine 1991. objavio je “Keep It Up”, takođe na Jelly Jam-u.

Na holandskoj etiketi Djax, Slater je snimao pod imenom Clementine, objavljivši “The Opening”, “Time Explored” i “Cosmopolitan for the Cosmos1992. i 1993. godine. Godine 1993. Slater je započeo rad na lejblu Peacefrog gde je radio pod alijasom Planetary Assault Systems, od 1993. do 1999. godine. Za to vreme, on je takođe izdavao kao i 7th Plain na GPR lejblu. 1989. godine izdao niz EP-ova pod nazivom “Planetary Funk” kao Planetary Assault Systems.

1997. godine Slater je bio umoran od pokušaja da ispuni očekivanja javnosti, želeći da se usredsredi na svoj rad, odustao je od raznih imena pod kojima je izdavao i počeo je da koristi svoje ime. Na Novamute lejblu je snimio “Freek Funk”.  Želeo je da stvori višenamenski album koji bi se mogao interpretirati na bezbroj nivoa. Ono što je stvorio prevazišlo je njegovu viziju, album koji je zaintrigirao i zavodio rejvere i kritičare. Muzik, Mixmag i Jockey Slut proglasili su ga albumom meseca kada su pohvale došle iz svih krajeva.

Godine 1998. Slater je objavio traku “Love” i gostovao u Velikoj Britaniji, Danskoj, Francuskoj, Belgiji i Holandiji. Kasnije te godine, u svom studiju na jugu Londona, Space Station, Slater je planirao svoj sledeći uspeh sa Sageom. “Wireless”, objavljen na Novamute-u u septembru 1999. godine, inspirisan je industrijskim elektronskim rock-om i koristi live perkusije i gitaru. U septembru 2001. godine, Slater je izbacio svoj prvi DJ mix album, “Fear & Loathing”, koji sadrži 44 trake, koje je odabrao Slater. U aprilu 2002. godine Slater je objavio “Alright on Top”. Za ovaj album, Slater je doveo pevača Ricky Barrov-a, a takođe je radio zajedno i sa dugogodišnjim saradnikom Sage-om. U svom albumu “Alright on Top” iz 2002. godine, Slater se prvi put kreće od underground muzike do popa i uključuje pesme koje sadrže vokale.

 

Neka od Slater-ovih omiljenih mesta su Sao Paulo, Brazil i Melbourne, Australija. Slater uživa u vožnji rolerima, biciklizmu, i  obžava da koristi Mac računare. Oženio se 1998. godine., ima dvoje dece i živi u stanu u Islington-u u Engleskoj.

Karte još uvek možete kupiti ovde, dok je za one koji zakasne cena karte na ulazu 1.100 RSD.

Vidimo se večeras na starom mestu.

Avatar photo

Autor: Igor