TUBORG presents :: MAD in Belgrade

MAD in Belgrade će pretposlednji vikend maja pretvoriti u najluđu i najdužu žurku u Beogradu! MAD će biti mesto susreta najzanimljivijeg iz noćnog života Beograda i sveta u 48 sati neprekidnog ludila u najboljem smislu te reči! Na više lokacija nastupiće više od 100 izvođača elektronskog i denc žanra, uz posebne nastupe uživo – a ono što „MAD in Belgrade“ nudi posetiocima je eksplozija doživljaja i iskustava, interaktivna zabava, učestvovanje u igri koja neprekidno traje tokom dva dana!

Centralna mesta okupljanja svih parti-životinja biće dve glavne bine: bina Mad Dog i Crazy Rabbit, postavljene u parku ispred Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu. Osim u parku, žurka je i na vodi! Za one koji žele da deo magije prenesu na jutro i dan, žurka se širi na splavove i brodiće, odmah nadomak glavnih festivalskih scena. Na ovim manjim scenama biće predstavljena posebna MAD izdanja domaćih kolektiva i njihovih gostiju iz inostranstva.

Lajnap prvog festivala „MAD in Belgrade“ predstaviće najzanimljivije izvođače svetske i beogradske dance muzičke scene. Pažljivo su odabrani hrabri i inovativni umetnici koji pomeraju granice i otvaraju nove dimenzije, ali tu će biti i već etablirani izvođači i vlasnici velikih hitova.

Prvog festivalskog dana nastupiće pop-ikona Nene Čeri, kojoj će ovo biti prva poseta Beogradu! Pevačica poznata po planetarnom hitu „7 Seconds“ dolazi na MAD da predstavi svoj novi album „Blank Project“, nastao u saradnji sa spejs-džez duom Rocket Number Nine.

Prvo festivalsko veče donosi i nastup najboljeg svetskog di-džeja na listi Resident Advisor za 2013. godinu. U pitanju je Dixon, berlinski di-džej i producent. Istog dana, razlog za slavlje imaće i ljubitelji skandinavske elektronske muzičke scene, jer dolazi Lindstrøm, kralj nordijskog diska, koji je nastupao na svim značajnijim evropskim i svetskim muzičkim festivalima.

Trojac Who Made Who doneće prvoj festivalskoj večeri i harizmatični indi elektronski zvuk. Druge večeri nastupiće Toni Alen, jedan od najcenjenijih afričkih bubnjara, i to u sasvim posebnom elektro-džez izdanju, uz pratnju saksofoniste Džimija Tenora. Istog dana, beogradskoj publici predstaviće se harizmatčina Kelela, pripadnica nove scene Los Anđelesa i zastupnica r’n’b žanra.

Druge festivalske večeri, svoj karakteristični tehno–haus di-džej set izvešće Omar S, zvezda detroitske scene. Jedan od hedlajnera druge večeri biće ni više ni manje nego DJ Krush, zvezda etikete Ninja Tune i virtuozni skreč master za gramofonima, koji dolazi iz dalekog Japana.

Na MAD stiže i Wankelmut, dvadesetčetvorogodišnji mladić koji je vlasnik remiksa „One Day/ Reckoning Song“ sa platinumskom digitalnom prodajom! Preko 100 izvođača nastupiće tokom 48 sati na festivalu „MAD in Belgrade , a kompletna lista izvođača nalazi se na madinbelgrade.com.

Ulaznice za dvodnevni „MAD in Belgrade“ festival od danas se nalaze u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima u Srbiji, i to po ceni od 1.200 RSD za jednodnevnu, odnosno 2.000 RSD za kompletnu festivalsku ulaznicu. Ulaznice će u redovnoj prodaji biti skuplje.

Neki od izvođača koji su potvrdili svoje učešće na MADu:

◆ NENEH CHERRY with RocketNumberNine ◆ WHOMADEWHO ◆ OMAR S ◆ DIXON ◆ DJ KRUSH ◆ TONY ALLEN & JIMI TENOR & BAND ◆ LINDSTRØM ◆ EVIAN CHRIST ◆ WANKELMUT ◆ PACHANGA BOYS ◆ THE BUG & FLOWDAN ◆ THE SHIT ROBOT SHOW ◆ KELELA ◆ UHURU ◆ TEKLIFE: DJ RASHAD & DJ SPINN + FELONEEZY & JACKIE DAGGER ◆ TRUST ◆ DEAN BLUNT ◆ FRIVOLOUS ◆ ALEX SMOKE ◆ ++++ MANY MANY MORE!!!!


Avatar photo

Autor: Igor