MAEVE SHOWCASE – MANO LE TOUGH, THE DRIFTER I BAIKAL – NA LET’S MIX IT FESTIVALU 25. FEBRUARA!

 

Posle niza uspešnih žurki širom sveta renomirana etiketa „maeve“ konačno stiže i u Beograd! Mano Le Tough, The Drifter i Baikal predstaviće se beogradskoj publici kroz muzičke setove sa svojim futurističkim pogledom na techno i house muziku. Upravo to je ono što je i istaklo „maeve records“ kao trenutno jednu od uzbudljivijih novina na sceni.

Mano Le Tough i The Drifter drugari su još od malih nogu i zajedničkim odrastanjem u malom gradu Irske, Grejstonsu, otkrili su da dele veliku strast prema muzici. Provodeći tinejdžerske dane po podrumima svirajući u bendovima, lagano su se uključili i u Dablinsku klupsku scenu, instant se zaljubivši u svet DJinga, noćnog života i elektronske muzike. Danas su Mano Le Tough i The Drifter svetski priznati producenti i DJevi sa velikim brojem objavljenih izdanja i albuma za neke od vodećih evropskih etiketa poput Permanent Vacation, Internasjonal, Buzzin’ Fly Records, Mirau i Dirt Crew Recordings. Dalje ambicije ovu dvojicu momaka odvele su u Berlin gde su upoznali svog sada već veoma bliskog prijatelja i kolegu Baikal-a sa kojim su oformili etiketu „maeve“. Ujedinjeni zajedničkom idejom stvaranja muzike isključivo namenjenu za dens flor pokrenuli su „maeve“ koja je vremenom postala sinonim kvaliteta današnjih house i techno sfera. Ova sada već svetski poznata etiketa potpisala je mnoga izdanja izvođača među kojima se pored njenh rezidenta Mano Le Tough,The Drifter, Baikal nalaze i Dixon, Matthew Dekay, Ripperton , Aera, od nedavno Ed Davenport, a pre samo par dana i dobro poznati Isolee! Pod imenom „maeve showcase“ trojac se predstavlja svojim nastupima po velikim klubovima poput Panorama Bar (Berlin), Warung (Brazil), Sub Club (Glasgow) i The Robert Johnson (Frankfurt). Sa svojim osmim izadnjem etiketa je definitivno dokazala da gaji jedinstven zvuk koji se bazira na objavljivanju dubokih, emotivnih hipnotišućih izdanja.

Baikal, treći predstavnik „maeve records“-a dolazi iz Berlina. Njegov pseudonim pod kojim pušta inspirisan je rečima „Bai Kyul“ što u bukvalnom prevodu znači „bogato jezero“ i asocijacija je na jedno je od najstarijih jezera na svetu sa posebnom specifičnošću jer je najdublje i sadrži najveću količinu čiste vode u sebi. Nakon veoma napornog leta, Baikal podstaknut uspehom svog poslednjeg izdanja „Pelican’s Flight“, Baikal trenutno punom parom radi na dva različita projekta za „maeve“ koji su najavljeni za prvu polovinu 2017. godine.

Momci kažu da imaju velike planove za budućnost, ali dok ih ne realizuju u potpunosti, nastaviće da obilaze svet kao „meave showcase“ sa idejom da kroz višečasonvne setove i fenomenalne žurke o kojima se naširoko priča, svima dočaraju magiju svoje muzike.

LET’S MIX IT Festival ne može da dočeka „maeve showcase“ veče u subotu 25. februara!

https://www.facebook.com/MaeveRecords/

https://soundcloud.com/maeverecords

Pored njih na LET’S MIX IT festivalu nastupaće i BLTS (Martin Buttrich, Matthias Tanzmann i Davide Squillace), Cabanne,  Cid Inc, Francesca Lombardo, Henry Saiz (live), iO (Mulen), Isolee (live), Janeret, Johannes Brecht, Sonja Moonear i Varhat.

Let’s mix it!

https://web.facebook.com/blenderletsmixit/

 

Karte za LET’S MIX IT festival možete kupiti u kompletu sa Apollonia predpartijem (15./23./24./25. februar)  na svim Eventim Serbia i GIGS TIX prodajnim mestima po promotivnoj ceni od 1990 dinara odnosno 2990 za VIP, dok će pojedinačne karte za festival biti dostupne od utorka 24. januara.

http://bit.ly/BLENDERkompletMIX i http://bit.ly/BLENDERmixKOMPET

 

Avatar photo

Autor: Igor