Main Stage u Dance Arena remiksu!

 Main Stage u Dance Arena remiksu!

Ove godine EXIT festival počinje svoju novu eru, ponosan na sve uspehe i rekorde koje je postavio prethodnih 20 godina. Ugostio je neke od najvećih zvezda muzičke istorije, ali i pomogao da neke zasijaju. Izvođači se rado vraćaju, a publika zna da ih EXIT gosti taman onda kada ponovo ima povoda za to! 

Ovih dana dogodila su se dva interesantna muzička izdanja koja prave lep presek priče koju EXIT gura već dve decenije, ali i pokazuje pravac u kojem se industrija kreće. Iako nije revolucionarno da najveći producenti prave remikse kultnih klasika, ove dve pesme su interesantne jer nisu zaboravljeni hitovi, a imaju sasvim novo ruho. 

Duo ARTBAT je među najprodavanijim na Beatportu poslednjih godina, a novim izdanjem nesumnjivo će razneti čartove. Momci koji su i prvi na listama želja domaćih klabera, obradili su pesmu „What Else Is There“, koju je Exitova publika čula i uživo 2010. godine, kada su na glavnoj bini nastupili Röyksopp. Već nas podilaze žmarci kada pomislimo na momenat kada je budu pustili publici Dance Arene ove godine! 

Legendarna grupa Faithless ima posebnu konekciju sa srpskom publikom. Nije čudilo kada su poželeli da 20 godina svog postojanja proslave baš na Exitu. Bilo je to 2015. godine, i Petrovaradin je tresla kolektivna nesanica. Dvadesetogodišnjicu Exita sada ćemo slaviti i uz Maceo Plexa na Dance Areni, koji će nam sigurno pustiti svoj Insomnia remix kojim je čašćavao fanove na manjim žurkama ranije, ali ga tek sada i zvanično objavio pred festivalsku sezonu. 

Dve velike pesme koje su uživo izvođene na glavnoj bini čućemo u remiksima na Dance Areni, i tako na pravi način obeležiti sve jubileje, prošle i nadolazeće. 

Tekst: Vojkan Bećir

Avatar photo

Autor: Igor