Maceo Plex i nova Insomnia na podijumu za igru!

 Maceo Plex i nova Insomnia na podijumu za igru!

Klinci danas imaju tu frazu – weird flex but OK. S druge strane, Maceo Plex ima novu traku, remix kultne pesme Insomnia grupe Faithless. Mogli bismo da je opišemo kao „Weird Plex but OK“. 

Maceo je izvođač kojeg već godinama pratimo i gledamo na Dance Areni, a u isto vreme pratimo i njegov vrtoglavi rast ka visinama u svetu DJ-inga. Pratimo ga od samih početka, kad je bio mladić spreman samo za zabavu koju je donosio skoro svakog leta u vrećama punih osmeha s Ibice, i iz svog kluba Mosaic

Od 2017. je rešio da se uozbilji, počeo je da eksperimentiše sa zvukom. Njegov ceo treći album Solar (kojem je dao ime po svom sinu) pravljen je kao specijalitet za one koji žele više od tehno muzike. Međutim, i šira publika je prepoznala iskrenu emociju i želju za novim načinom zabave, i od passion projekta, ovaj album postaje najprodavaniji u njegovoj karijeri. Tehno je sreo breakbit, dub, čudne melodije i sjajne vokale, sve ono što nakon te godine sve češće i češće čujemo u njegovoj muzici. 

Njegovu muzika se i dalje karakteriše kao big room techno, ali to je velika soba s još većim srcem za muziku koje tuče u ritmu. Danas ga vidimo kao jednog od najvećih imena u svetu tehna. I kao jedan od najvećih radi remiks najvećih. Već neko vreme se poigrava s nama i daje nam hintove da će napraviti i izaći njegova verzija jednog od najvećih klub bengera svih vremena – Insomnia. Sister bliss iz benda Faithless, vrlo poznato lice ljudima koji posećuju EXIT, rekla je: „Maceo je izbacio pravi letnji lenji benger koji će se polako uvući ljudima pod kožu baš kao i naša originalna stvar, i detoniraće svaki podijum za igru divljom energijom, a to je sve što smo očekivali od njega“. 

Ne spavamo od uzbuđenja do početka novog Exita, a kad počne onda nećemo spavati da ne bismo nešto propustili, tako da je Insomnia pravo stanje uma koje će nas povesti na žurku od četiri dana, a drugog, 9. jula tu je i  Maceo Plex sa ovom himnom

TEKST: Miloš Dašić

Avatar photo

Autor: Igor