Malo LSD-ja za doručak nikome nije naškodilo?!

 

I da smo vrabac koji sedi na grani ispred neke labartorije već bi bilo jasno da je većina onoga što se danas naziva drogama, i na šta konzervativci zazivaju božanstva i koriste prikladno kao platformu na kojoj se mogu žaliti na mlađe generacije i živeti u perpetualnim reminiscencijama svoje mladosti kada je sve bilo bolje, zapravo započelo kao lek.

Sve je više istraživanja koja podupiru pozitivne učinke kontrolisanog uzimanja psihotropnih supstanci i sugestija da bi se njima mogli držati pod kontrolom raznoliki poremećaji ili čak razrešti kolaterane emocije traumatskih iskustva.

Kako je najtraumatičnije iskustvo od svih upravo sam život, jednako prekrasan i uzbudljiv kao i težak i zbunjujuć, na internet forumu Reddit sve je popularnija ideja novog načina življenja u kojima svoja jutra nećeš započeti klopanjem kokošjih ovulata i prženjem slanine dok voda za kafu ne prokuva, već LSD-jem. Ovu praksu podupire i dr. James Fadiman autor knjige „The Psychedelic Explorer’s Guide“.
Naravno da ne zagovara praksu da se središ tako da ostaneš kod kuće i vodiš značajan dijaloog s ključanicom na ulaznim vratima narednih dva sata, već se radi o uzimanju mikrodoza od 10 do 20 mikrograma. Oni koji su pokušali smatraju da je ova mala rutina odgvorna za veću produktivnost na poslu, za to da jedu više, žele se više i kretati i ujedno se generalno osećaju sretnije i zadovoljnije svojom egzistencijom.
 
Nismo proveli sopstveno šestonedeljno istraživanje kao subjekt u knjzi dr. Fadimana tako da ne možemo suditi iz prve ruke, ali je sigurno intrigantna pomisao koja zahteva samo odgovornog korisnika. Na kraju mnogo je dokaza za i protiv sintetičkih izleta ali realno onaj ko želi uzimatće supstance kako god okreneš, a onaj koj ne želi neće promeniti mišljenje zbog nekoliko novih informacija, pa ako već morate budite sigurni, informisani i čuvajte se!!!
 
 
Izvor: Klubska Scena
Avatar photo

Autor: Igor