Marco Bailey & Alexander Kowalski: Techno vremeplov za Dan zaljubljenih u KPGT-u

DJ-evi Marco Bailey i Alexander Kowalski, koji spadaju među najcenjenije tehno izvođače na svetu, biće zvezde tradicionalnog „Heineken Lucky Records“ retro techno spektakla za Dan zaljubljenih (14. februar) u KPGT-u! U najvrelijoj februarskoj noći, zaljubljene parove će dočekati hitovi iz zlatnog doba techno muzike.
 
Tema večeri, kao i svakog 14. februara u prethodne tri godine u KPGT-u, biće  oživljavanje istorije techno muzike. Period od kraja devedesetih godina prošlog veka pa do sredine prošle decenije smatra se zlatnim periodom techna. Zato će i sledeći praznik ljubavi biti dodatno začinjen klasicima koji su oblikovali scenu, a jedno od najvećih imena evropskog techno zvuka, Belgijanac Marco Bailey, najavljuje usijanu atmosferu.
 
Učiniću sve da publika oseti moju ljubav prema techno muzici. Zajedno ćemo da uključimo vremeplov i da istražimo njenu istoriju, sve poznate i nepoznate kutke. U Beogradu je uvek dobar provod i obećavam vam još jednu noć za pamćenje – kaže Bailey.
 

Marco Bailey ove godine obeležava 20 godina na elektronskoj muzičkoj sceni, a u Beograd dolazi direktno sa turneje po Indiji. Iza sebe ima blizu stotinu izdanja za prestižne izdavačke kuće poput Intec, Tronic, Drumcode i 1605. Redovno nastupa po najboljim svetskim klubovima i najvećim festivalima, predstavljajući publici najsvežije i najdinamičnije trendove techno muzike, koji dolaze i iz njegove kuhinje, budući da upravlja i sopstvenom izdavačku kućom MB Elektroniks.

 
Berlinska DJ zvezda Aleksander Kovalski (Alexander Kowalski), koji je poznat po jedinstvenom spoju techno ritmova s bogatim harmonijama i sofisticiranim vokalima, svoje najveće hitove će predstaviti u live act izdanju. Kovalski je imao fantastičan nastup 2012. godine u prestonici Srbije, pa nema razloga da i ovoga puta ne razgali beogradske klabere.
 

Domaću scenu predstavljaće jedan od najizrazitijih domaćih predstavnika techno zvuka Speedy i Marko Milosavljević. Ulaznice za retro techno spektakl će se do 01. februar prodavati po specijalnoj promo ceni od 600 dinara, dok će posle cena postepeno rasti sve do samog dana žurke. Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventim mreže, biletarnicama Doma Omladine Beograda i Kombank Arene.

Avatar photo

Autor: Igor