MIKSER FESTIVAL I BELGRADE FASHION WEEK NA EXITU!

Sa željom da udruženim snagama otvore put ka novim kreativnim idejama i da znanjem i iskustvom kreativne industrije u Srbiji i regionu podignu na jos viši nivo, tri velike manifestacije EXIT festival, Fashion Week i Mikser su sinoć, tokom žurke zatvaranja Fashion Week-a, ozvaničili saradnju.

Kao jedan od najpopularnijih evropskih festivala, EXIT je pozvao sve kreativne pojedince i organizacije da se priključe EXIT R:Evoluciji u sklopu konkursa „JA SAM EXIT“. Na adresu konkursa „JA SAM EXIT“ stiglo je već više stotina ideja mladih i kreativnih pojedinaca i organizacija, a prvi prijatelji festivala koji su se prepoznali u ovoj ideji i pridruzili organizaciji EXIT festivala su Mikser festival i najveca regionalna modna manifestacija Fashion Week. 

“Želim da iskažem veliko zadovoljstvo što će se Mikser festival i Belgrade Fashion Week predstaviti na ovogodišnjem Exit festivalu” – izjavio je generalni menadzer EXIT-a, Dušan Kovačević. “EXIT R:evolucija koju smo najavili podrazumeva evoluciju EXIT-a u festival kreativnosti i njegovo predstavljanje  kao open source platforme koja okuplja kreativni potencijal ove zemlje i predstavlja je svetu u najboljem svetlu. Zbog toga smo i pokrenuli JA SAM EXIT kampanju koja ima za cilj da pozove najkreativnije pojedince i organizacije da se pridruže  timu EXIT-a. Veoma smo srećni što su se ovako dva renomirana festivala odazvala našem pozivu i što kao naši prijatelji postaju deo organizacionog tima i EXIT R:Evolucije.”

“Najbolji sa najboljima“ – prve su reči Nenada Radulovića, direktora i osnivača modnog studija Click – “tako bih opisao saradnju sa Exit Festivalom i Mikserom. Svi delimo slične poglede na to kako bi trebalo da izgleda muzička, modna i kulturna slika ove zemlje i na tome godinama, pojedinačno, vredno radimo. Ovom saradnjom ćemo, siguran sam, biti još jači, ostvariti i ponuditi mnogo više i zbog toga sam jako srećan. “

 “Veoma sam srećan što se na neki način vraćam festivalu u čijoj sam realizaciji svojevremeno učestvovao nekoliko godina.“ – izjavio je Ivan Lalić, izvršni direktor Kulturne organizacije „Mikser“. „Posebno sam srećan što ciljevi za koje sam se oduvek zalagao – permanentno umrežavanje i kreiranje kritične mase pozitivne Srbije, ovim saradnjom sa Exit Festivalom postaju stvarnost. Umetnička scena i scena zabave je zaista mala i samo udruženim snagama možemo napraviti ozbiljan pomak ka boljem i drugačijem kulturnom obrascu u ovoj zemlji, a i šire. U tom smislu Kulturna organizacija “Mikser” i Mikser House će sa zadovoljstvom učestvovati na Exit Festivalu i radujemo se učešću Exita na Mikseru”, rekao je Lalić.

Uz ritmove domaćeg benda Perpetuum mobile, sjajnih DJ dama i neobičnih stvorenja iz animatorkse trupe Alternacija, atmosfera u Mikser House-u je bila  fenomenalna, a publici je postalo jasno da festival pozitivnih vibracija i dobre zabave tek sada poprima pravi oblik. 

 

Žurka zatvaranja Fashion Week-a u Mikser House-u je prva u nizu „powered by EXIT“ žurki.

Zagrevanje za EXIT festival tek počinje!

Avatar photo

Autor: Igor