MOBY PRODAJE SVOJU OPREMU U DOBROTVORNE SVRHE

 

Moby u dobrotvorne svrhe prodaje više od 100 sintisajzera i komada studijske opreme koje je koristio tokom svoje karijere. Veteran elektronske muzike sarađuje sa online prodavnicom  opreme Reverb kako bi pokrenuo sopstvenu prodavnicu na sajtu, a svi prikupljeni prihodi će ići odboru lekara za odgovornu medicinu.

Ovo je oprema koju sam koristio za snimanje svih mojih numera“, rekao je Moby u saopštenju za štampu. “Imam toliko opreme i gotovo sve to ima duboku sentimentalnu vrednost za mene, uključujući sintisajzere koje sam počeo da koristim u osamdesetim. Ali umesto da sve to držim u skladištu, želim ga prodati za dobar svrhe“.

Među predmetima koji se prodaju su Roland Jupiter – 6 (koji je ranije bio u vlasništvu Joey Beltram-a) koji se koristio na “gotovo svakom ranijem tehno izdanju” koje je napravio Moby i gitaru Ibanez iz 1980-ih godina, koja je bila njegova prva lajv gitara, koju je koristio od 1984. do 1998. i sa njom snimio njegov album “Play with” iz 1999. godine.

Još jedan ključni predmet koji prodaje je Yamaha SY22 vektorski sintisajzer sa kojim je Moby napravio svoj prvi singl “Go” iz 1991. godine. Traka je prerada numere Laure Palmer pod nazivom “Theme” iz Twin Peaks-a koju je Moby oživeo. Takođe prodaje ručno pravljeni Roland Juno – 106 koji je koristio za numeru “Why Does My Heart Feel So Bad?” i 2 sombrera koje su Moby i Wayne Coyne iz grupe Flaming Lips nosili u spotu za numeru “The Perfect Life”.

Moby-jeva prodavnica na Reverb-u se otvorila juče. Moby nije prvi poznat muzičar koji koristi Reverb za prodaju neželjene studijske opreme – prošle godine saradnik Nine Inch Nails-a, Alessandro Cortini je koristio sajt za prodaju retkih predmeta kao što je EMS Synthi AKS Synthesizer.

Izvor: FactMag

Avatar photo

Autor: Igor