MONOSACCHARIDE – MUZIKA JE SKLAD

 MONOSACCHARIDE – MUZIKA JE SKLAD

Pored toga što su nešto što je svakom čoveku potrebno za život, tako su i nešto bez čega underground scena ne moze da se zamisli. Oni su dvojac koji se stapa sa mašinom i svoja osećanja pokazuje kroz muziku koja dolazi od zvezda – Monosaccharide.

1. Kako je nastao naziv Monosaccharide i zašto baš taj naziv?

Monosaccharide ili prosti šećer je hrana za mozak.


2. 2013. godine izdali ste album “Unity” za Exit label. Kada možemo da očekujemo sledeći?

To je pitanje na koje ni mi nemamo odgovor.  (smeh)


3. Pre 2 meseca izbacili ste novi EP za Vaš label Digitronica. Šta se zapravo krije iza “Prljavih bulevara i lažnih snova”?

All i can see… Its just in front of my eyes… je stih koji objedinjuje ovo izdanje. 

Traka All I can see je napravljena 2016e a traka Someone lost it now its mine 2018e godine, ponekad je potrebno vreme da bi se desila celina…

A prljavi bulevari i lažni snovi …su upravo ono što vidimo.


4.  S obzirom da live radite isključivo sa analognim mašinama, kakav je osećaj kada zvuk dolazi od Vas samih?

Instrumenti na kojima sviramo LIVE su hibridi, analogni i digitalni…best of both worlds… Ono što si verovatno želela da kažeš jeste da mi ne koristimo kompjuter u našem LIVE nastupu. Sviranje instrumenata je za nas bio logičan razvoj događaja, jer nam je pružio mogućnost da izvodimo muziku koju smo sami komponovali na način na koji se muzika i izvodi…sviranjem instrumenata.  A osećaj… osećaj je neopisiv.

5. Od kada sam Vas prvi put videla, za mene predstavljate neki “techno sklad”. To se oseća i za one koji mogu da vide – vidi, u Vašim trakama. Koju poruku želite da preneste kroz Vašu muziku i svojim “techno skladom”?

Priroda i svet u kome živimo je čista entropija. Muzika je sklad. Muzika je jezik kojim je moguće izraziti bilo koju emociju, naša muzika izražava veliki spektar emocija i samim tim ima isto toliko poruka.

6. Čiji set Vi želite da čujete na Lovefest-u?

Blawan, Matrixxman, Len Faki, Prosumer i Secret cinema

7. Već ste nastupali na Lovefest-u, imate iskustva. Šta ćete predstaviti publici ovog puta?

Neka to ipak bude iznenađenje.

Avatar photo

Autor: Igor