Ricardo Villalobos i Motor City Drum Ensemble remiskovali čuveni hit Asiko


Dva cenjena producenta Motor City Drum Ensemble i Ricardo Villalobos remiskovali čuvenu numeru “Asiko (In A Silent Mik)” Tony Allen-a, kako bi oživeli hit koji je prvobitno izdat 1999. godine.

Razdvojeni na dva dela “zbog svoje dužine“, MCDE-ov remiks će se pojaviti na A strani vinila, dok se remiks koji je uradio Villalobos nalazi na B strani, jer sonično afrobeat putovanje koje je uradio Villalobos traje čak 29 minuta.

Резултат слика за motor city drum ensemble

Dekmantel opisuje remiks MCDE-a kao “vrstu pesme koju MCDE pušta u jednom od svojih setova dok podiže set na viši nivo. Organski zvukovi i trube su ostavljene visoki u miksu, kako bi stvorile nezaboravnu povezanost koja odzvanja u stilu Motor City Drum Ensemble-a.

Villalobos koristi svoj poseban stil produkcije kako bi isporučio “afrobeat-minimalizam”, sa vatrenim dub zvukom, koji upotpunjuje psihodelični ambijent, koji savršeno sinhronizuje svetove Tony Allen-a i Ricardo Villalobos-a, dve legende koje su doprinele tome da ponovo oblikuju lice muzike.

Predstojeći EP označava poslednje od 10 izdanja koje je Dekmantel započeo u martu 2017. godine, a imena koja su se prethodno pojavljivala u ovoj seriji izdanja su Gigi Masin, Lena Willikens, Burnt Friedman, Donato Dozzy, The Egyptian Lover, Palms Trax, i drugi.

Ispod možete poslušati oba remiksa DKMNTL-10YEARS10.1‘ i ‘DKMNTL-10YEARS10.2‘ koji će se 26. marta i 30. aprila naći istoimenoj etiketi.

 

 

Izvor: Mixmag

 

Avatar photo

Autor: Igor