Mračna strana klabinga: Podignuta optužnica protiv mladića koji je krajem Juna uhapšen zbog ubistva na Zrću

 

Kako piše RTL, Zadarsko Županijsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 25-godišnjeg Britanca Douglasa Canea koji je krajem juna uhapšen zbog ubistva i pokušaja ubistva zemljaka ispred noćnog kluba na Zrću. 

Tužilaštvo Canea tereti da 27. juna oko 5:30 sati, ispred noćnog kluba na plaži Zrće “nakon kratkotrajnog provociranja i svađe” sa žrtvom i dvojicom njegovih prijatelja 27-godišnjem Britancu zabio oštri predmet u levu stranu grudnog koša pa je usled presečene vene i aorte iskrvario i preminuo.

U trenutku kad je jedan od prijatelja priskočio u pomoć oštećenom Cane je, tvrdi tužilaštvo, “i njemu oštrim predmetom zadao više ubodnih rana u torokalni deo leđa i desnog bedra usled čega je došlo do otvorene rane grudnog koša (teška i po život opasna povreda) , a njegov život je spasen hitnom medicinskom intervencijom “.

Tereti ga se da je potom oštrim predmetom zamahnuo prema drugom prijatelju, ali ga nije pogodio u vitalni deo tela nego u levu natkolenicu i potkolenicu usled čega je zadobio otvorenu ranu bedra i ubodnu ranu leve potkolenice.

Cane je u istražnom zatvoru od 29. juna, nakon što je u pokušaju bega dan ranije uhapšen na Splitskom aerodromu. Kako bi prikrio identitet pre bega je ošišao gustu crnu kosu i obrijao glavu.

 

 

Izvor: MixMag Adria

Avatar photo

Autor: Igor