Šta techno trio FJAAK donosi na Apgrade Weekend!

 

Za FJAAK kažu da su techno boyband, a iako je ovaj izraz nastao u šali, prilično je tačan. Ova momci druže se i prave muziku više od deset godina i tvrde da ih ništa osim toga ne zanima.  Njih trojica izdovojili su se na berlinskoj sceni, a svi znamo koliko je ona jaka, što znači da je propuštanje njihovog nastupa na Kalemegdanu nešto što domaći klaberi sebi ne smeju da dopuste.

Felix Wagner, Aaron Röbig i Kevin Kozicki počeli su da prave muziku dok su bili klinci, a deset godina kasnije predstavljaju možda najtraženiji techno live act. Njih trojica žive muziku i provode najviše vremena u svom studiju odakle je izašlo puno traka, ali i album na kojem je muzika za koju kažu da nemaju prilike da je uvek puštaju.

Plesnu elektronsku muziku prave analogno i poznati su kao zaljubljenici u sintisajzere. Prekretnica u njihovoj karijeri bilo je potpisivanje za izdavačku kuću koju drže Modeselektor, a otkrili su nam planove u vezi sa svojom etiketom.

Dolaze na Apgrade Weekend u Beograd gde, ispostavilo se, imaju mnogo fanova. To kako izgledaju sigurno je pomoglo, ali se na Instagramu prate i zbog toga što očigledno uživaju podjednako u pravljenju, koliko i u puštanju muzike, ali i svom prijateljstvu. Predstaviće nam se LIVE setom, a pred dolazak su odvojili malo vremena od studija i za naš sajt odgovorili ono što nas je posebno interesovalo!

Hoćete li izdavati nešto u skorije vreme?

Da! Novi EP će izaći na našoj etiketi veoma uskoro. Malo nakon toga planirana je objava i našeg drugog albuma.

Šta od opreme nosite sa sobom u Beograd?

Recimo da su osnovni MPC, RYTM, OCTATRACK, 303, jedan mali modularni i još tako neke stvari, ali nekad oduzmemo ili dodamo nešto pred sam put.

Da li se vidite kako u budućnosti radite bilo nešto što nema veze sa muzikom?

Ne!

FJAAK su na Kalemegdanu, u Rovu kod Vojnog muzeja ovog petka, 7. septembra! Te večeri nastupiće legendarni Laurant Garnier, Vaal i 33.10.3402. Tokom trodnevnog Apgrade Weekend-a nastupiće još i Sven Vath, Maceo Plex, Jennifer Cardini, Anthony Parasole, Tim Green, Maurizio Schimtz, Tijana T, Vitanov i Doo.

Ulaznice su dostupne online i na prodajnim mestima mreža Gigstix.com i Eventim.rs.

 

Avatar photo

Autor: Igor