Muzička konferencija u Sarajevu: Balkan Advanced Music Conference – 2. izdanje!

 Muzička konferencija u Sarajevu: Balkan Advanced Music Conference – 2. izdanje!

Nakon veoma uspešnog prvog izdanja, ova napredna muzička konferencija je postavila visok cilj da pozicionira Sarajevo na regionalnoj mapi muzičke industrije, kao vodeće networking čvorište za buduće incijative, saradnje i cross-industry kolaboracije.

Kroz program konferencije se proteže 7 kategorija gde je svaka zastupljena popratnim sadržajem, a to su: BAM-C: CONFERENCE, ART EXPO, BY NIGHT, CINEMA, DIGITAL, CO.LAB i TV. Ovih 7 kategorija ujedno predstavljaju tendenciju BAM-C da postane najaktuelniji Future Showcase na Balkanu za kreativne industrije.

Ove godine nas očekuje trodnevni program u periodu od 10. do 12. aprila u centralnoj jezgri Sarajeva na nekoliko lokacija. Od prvog muzičkog paviljona, preko olimpijske dvorane, do galerija i showroom-a, očekuje nas tematski odabran i veoma raznovrstan sadržaj. Profesionalnci iz muzičke i kreativne industrije, menadžeri za kulturne aktivnosti i strategije, festivalski programeri i bookeri, stručnjaci za Music Export biznis i samoodrživu noćnu ekonomiju su samo neki od gostiju koje će ove godine predstaviti svoje uspješne metode i strategije.

Kroz tri dana Sarajevo će svim muzičkim entuzijastima, amaterskim i profesionalnim muzičarima, new-age izdavačima i kreativnim i audio fanaticima, DJ-evima i software developerima pružiti priliku da na jednom mjestu uspostave nova poznanstva, razmijene iskustva, i svoje inspiracije usmjere ka profesionalnom ostvarenju.

Ovo Boutique-CON iskustvo nudi posjetiocima priliku za networking, kreativne doručke, 1on1 sesije uz kompletan konferencijski dio sa panelima, projekcijama, i muzičkim sesijama, te obećava 72 sata idealnog proljetnog poleta.

Dok internacionalni gosti postepeno pronalaze put ka BAM-C, sastanak Adria Regije sa prvim susjednim zemljama je već potvrdilo preko 40 industry gostiju koji dolaze na trodnevno iskustvo u Sarajevo. BAM-C, kao proljetni showcase napredne muzičke i kreativne industrije, želi inspirisati i potaknuti učesnike da sjedine svoje potencijale i kreiraju novu berzu vrijednosti a u budućnosti možda i vlastitu crypto-valutu.

Glavni gost ove godine i Master Class predavač je Dimitri Hegemann – osnivač berlinskog kluba Trezor, danas ozbiljan kulturni aktivist i strateg te globalni organizator kreativne zajednice. Glavni Keynote je rezervisan za Ivana Jani Novaka, koji će predstaviti Laibach Impact case i njihov uticaj u svijetu. U partnerstvu sa Sarajevo Film Festivalom, bit će premijerno prikazan film CLIMAX, argentinskog režisera Gaspar Noe-a.

U  okviru ART EXPO programa bit će upriličena izložba mlade photo-avanaturistice Xiao Yang koja uokviruje spomenike balkana u futurističnom duhu. Glavni event programa BAM-C by NIGHT će se desiti u CARBON ROOM-u, sa austrijskom ikonom elektronske scene iz Beča – Annom Ulrich. Još mnogo sadržaja dolazi pripremljenog sa partnerima kao što su Goethe-Institute, SAE Institute Beograd, Mistral Technologies i Coca-Cola Energy.  Detaljniji sadržaj konferencije i aktulene vesti o BAM-C možete ekskluzivno pratiti na MIXMAG Adria platformama koji je ujedno i jedan od regionalnih medijskih pokrovitelja.

Fokus na Networking posetilaca je rezultirao limitiranim kapacitetom ulaznica u ponudi od maximalnih 150, te tako prvi paketi ulaznica sa FULL TICKET PASS-om i FULL Delegate Pass-om se mogu rezervisati u prvoj fazi već od 45.00 eura na tickets@bam-conference.com

Uskoro i preko ticketing servisa će se naći u ponudi ulaznice cjenovno prilagođene studentima kao i olakšice sa BAM-C Industry kuponima za partnere projekta i prošlogodišnje goste.
Single ticket ulaznice, ukoliko ih preostane, bit će dostupne na ulazu lokacija.

BAM-C predstavlja početak formiranja regionalne aprilske platforme koja je spremna lansirati nove signale za efikasniju cross-industry saradnju i jačanjeg regionalnog uticaja i prisustva na svjetskim showcase festivalima.

Avatar photo

Autor: Igor