Najavljeni datumi za RUBIX 2024! Festival koji je spojio muziku, umetnost, tehnologiju i teatar i oduševio region svojim prvim izdanjem!

 Najavljeni datumi za RUBIX 2024! Festival koji je spojio muziku, umetnost, tehnologiju i teatar i oduševio region svojim prvim izdanjem!

Photo by Milos Krstic

RUBIX Festival je događaj koji se već drugu godinu zaredom dešava na jedinstvenoj Sinhro sceni, u Porto Montenegru.

Nekadašnje mesto za remont podmornica, sada postaje prostor koji kroz Rubix Festival nudi podsticajne programe, nastupe, pozorišne komade, koncerte, plesne performanse, razne aspekte vizuelnih umetnosti, dizajna i tehnologije. Pozivamo sve slobodoumne duhove, ljubitelje zabave, umetnike i izvođače, kreatore, kuvare, joginije i poznavaoce joie de vivre da nam se pridruže na vikend doživljaja u Porto Montenegru.

Očekujte tri dana kvalitetnih koncerata, od klasične do elektronske muzike, ekperimentalne spojeve instrumenata i zvukova, dramski izraza, interaktivne umetničke instalacije, kaleidoskopski svet radionica, a sve to u opuštenoj atmosferi koja podstiče samootkrivanje i kreativnu avanturu. Duži boravak na festivalu garantuje i kvalitetna street food hrana u zoni za odmor i uživanje.

Sinhro scena postala je već sinonim za spektakl i doživljaj, kultno mesto poznato po svojoj alhemiji kreativnog izraza. Nudeći različita i inovativna iskustva našim klijentima i stvarajući nasleđe za budući razvoj, takođe stavljamo u središte pažnje novi brend Synchro kroz sve platforme, kampanje i saradnje.

Kontinuirano delujući kao inovativni lider u našem području, događajem kao što je RUBIX Festival podižemo svest o našem brendu, privlačimo potencijalne klijente i produbljujemo postojeće odnose, jačamo kulturne vrednosti i podstičemo saradnju sa zajednicom i partnerima.

USPeŠNO REALIZOVAN RUBIX 2023

Novi festivalski brend u Crnoj Gori – RUBIX, festival interaktivnog karaktera, koji na jedinstven način spaja različite vrste umetnosti u skladnu celinu, otvorio je vrata posetiocima različitih interesovanja i pružio užitak za sva čula. Prošlogodišnje izdanje Festivala RUBIX održano je od 28. do 30. jula u Porto Montenegru. Prve večeri festivala, holivudski glumac John Malkovich, izveo je predstavu “Paklena komedija” u pratnji orkestra i priredio najveći pozorišni spektakl otvorenog tipa u Crnoj Gori.

Veče je završeno izvanrednim nastupom “Puccini opera crossover” na kojem su solisti iz Italije izvodili obrade poznatih svetskih hitova uz pratnju orkestra. Produkciju je radila agencija „Deepsonar“i upotpunila nastup elektronskim zvukom. Njihov neverovatan talenat i energija na sceni oduševili su sve prisutne.

Druge večeri festivala, 29. jula 2023. godine, održan je koncert u Domu vojske pod nazivom “Vienna Calling”, na kom su nastupili članovi Bečke filharmonije. Glavni nastup pripao je poznatom britanskom bendu “Morcheeba”, koji je privukao veliki broj posetilaca. Veče je zatvorio Francesco Tristano, luksemburški kompozitor i virtuoz na klaviru. Kombinujući klasičan i elektronski zvuk, izazvao je oduševljenje i ovacije publike.

Treće veče festivala bilo je posvećeno elektronskoj muzici, sa nastupima jermenskog DJ-a Armen Mirana, lokalnih DJ-eva Novaka Radulovića (notsoserious) i Marka Čađenovića. Festival je zatvoren senzacionalnim nastupom britanskog producenta i DJ-a Damiana Lazarusa.

Cenjeni ljubitelji kulture, umetnosti i zabave, pozvani su da budu dio još jednog nezaboravnog vikenda u Porto Montenegru. Sve informacije i novosti u vezi sa festivalom RUBIX 2024 možete pratiti na sajtu www.rubixfestival.me, kao i na instagram i facebook stranici Rubix Festival.

Najpovoljnije ulaznice za ovogodišnje izdanje festivala možete kupiti klikom ovde.

Pripremite se za avanturu koja će nadmašiti sva očekivanja. Uskoro više informacija i ostanite zagrejani do 8. avgusta! Vidimo se na RUBIX-u!

Avatar photo

Autor: Igor