Najbolji World Music na World Chill-Inn bini EXIT festivala!

 

Do početka velike letnje Exit Avanture ostalo je još svega tri nedelje, a već je popunjeno 80% kapaciteta Petrovaradinske tvrđave. Za magični EXIT festival već su najavljeni The Prodigy, Ellie Goulding, David Guetta, Wiz Khalifa,  George Clinton & Parliament-Funkadelic, Bastille,  The Vaccines, Richie Hawtin,  Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy,  Solomun, Marco Carola, Robin Schulz, dok će na desetine hiljada posetilaca svoj odmor i zabavu između nastupa hedlajnera da potraže na  World Chill–Inn bini, u ambijentu jednog od najskrivenijih delova Petrovaradinske tvrđave.  Ekipa iskusnih disk džokeja i selektora koji biraju muziku na ovoj bini uglavnom je sačinjena od novosadskih kolekcionara dobre, „World“ muzike, a ove godine sjajnom programu World Chill–Inn bine na glavnoj bini pridružiće se i world music legende, pustinjski bluzeri, Tinariwen.

Prvog dana svoj muzički odabir predstaviće Nektarije, banatski stručnjak za prodiranje u srž najkvalitetnije muzike sa ove planete, sa posebnim fokusom na magove iz prošlosti, zatim Dub Duba, jedan od najboljih dunavskih disk džokeja, koji pravi nezaboravne žurke, te DJ Tito, veliki kolekcionar i producent moderne svetske muzike, koji kombinuje sve moguće samo da u slušaocu zapali vatru sreće, i DJ Rudie, svetski putnik i poznavalac dobrih ljudi i muzičara, koji se vodi kao spoljni potpredsednik FMJAM države.

U petak, 8. jula publiku će zabaviti Rashomon & Bumbass selektaz, novosadski partimejkeri sa motom: „Ko ne zađuska, normalan nije.“ Tu je i Fokus, čija muzika inspirisana reggae i dub pravcima po karakteru varira od ambijentalne do adrenalinske, a trudi se da pojedine pesme pečatira semplovima koji potiču sa balkanskog podneblja, te Boris Viande, predstavnik francuske geto folk scene, koji svira trubu i „World“ muziku svake vrste, i DJ Pozor, koji je već nastupao na Exit festivalu 2006. godine, a ove godine želi da napravi ludu žurku koja će se pamtiti.

Za groznicu subotnje večeri biće zadužen DJ One, čiji je stil miks bezvremenskih specijaliteta širom sveta. Nije žanrovski ograničen, pušta sve što je dobro i zaslužan je za opstanak dobrog provoda. Pored njega publici će se predstaviti i DJ/MC Killo Killo, onaj koji peva, ali i pušta najluđu muziku u Novom Sadu, zatim GLOBAL DIGGERS, momci iz Varšave, koji spremaju specijalno dizajniran set i energičan nastup za publiku Exita, te Guapachosa Sound, srpsko-meksički DJ duo baziran u Novom Sadu, čija muzika stvara multikulturalnu atmosferu, gde prošlost i sadašnjost đuskaju zajedno.

Konačno, poslednjeg dana festivala, svoju muziku će predstaviti SHI & KUF, svojim eklektičnim muzičkim odabirom učiniće da zaboravite na stvarnost i prepustite se iskonskoj sreći. Publici će se predstaviti i Haris Pilton, koji donosi pregršt novih melodija, kostima i priča o dalekim prerijama, te Katja Kubikova, dama iz Nemačke, koja će na binu doneti svetske bitove, balkanske numere i rege vajb. Festival na World Chill-Inn bini zatvoriće Government 4000, koji je ogranizovao veliki broj muzičkih događaja i radio praktično u svim većim klubovima u Beogradu, a i zagreva podijume za igru u zemljama širom Evrope.

 

Ulaznice za EXIT po promo ceni najkasnije do ponedeljka!

Zbog nezabeležnog interesovanja, ovogodišnji EXIT festival, čak mesec dana pre, popunio je čak 80% svojih kapaciteta. Ulaznice za EXIT prodaju se po ceni od 6.490, odnosno 4.990 dinara za Sea Dance, te samo 6.990 dinara za celu EXIT Avanturu. Jednodnevne ulaznice koštaju 2.490 za prve tri noći i 2.990 dinara za nedelju. Akcija za srednjoškolce i studente, koji imaju povlašćenu cenu, trajaće još samo danas, dok će trenutne cene ulaznica za komplete ulaznica za EXIT i EXIT Avanturu biti aktuelne najkasnije do ponedeljka, 20. juna, nakon čega će cena ulaznica biti veća! 

Exit festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more radi trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. jula. Nastupe su već potvrdili The Prodigy, Skrillex, Ellie Goulding, David Guetta, Wiz Khalifa, Hurts, George Clinton & Parliament-Funkadelic, Bastille, Stereo MC’c, The Vaccines, Richie Hawtin, Jeff Mills, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Sister Bliss – Faithless DJ Set, Lost Frequencies, Solomun, Marco Carola, Robin Schulz, Black Coffee, Banco de Gaia, Cock Sparrer, Paradise Lost,Andy C, Rebolledo, Zadig, kultni evropski klubovi Nitsa, Tresor, Concrete i Grelle Forelle, te brojni drugi.

Avatar photo

Autor: Igor