NAJMANJI POKRETNI NOĆNI KLUB UŠAO U GINISOVU KNJIGU REKORDA!

 NAJMANJI POKRETNI NOĆNI KLUB UŠAO U GINISOVU KNJIGU REKORDA!

Australijski blizanci Harry i Boonie Labrakis postavili su Ginisov rekord za najmanji mobilni noćni klub.

 Doof Shed, noćni klub dimenzija 1,53 m x 0,74 m x 1,88 m koji sadrži kompletnu Pioneer deck setup i disko kuglu, ušao je u knjigu rekorda kao najmanji klub..

Artisti iz Sidneja smisli su minijaturni klub tokom lockdowna kao način održavanja klupske scene u životu kroz sopstvenu viziju. Pre njihovog kluba, najmanjim se smatrao Rotherhamov ‘Club 28’ koji se prostire na oko 2m x 1,5m. Uz Focal soundsystem, Pioneer deckove, lightshow i dugme “full send” koji pokreće niz efekata poput dima, stroba i lasera, Doof Shed savršeno oponaša klupsko iskustvo unutar tog malog prostora.

“Plesna muzička kultura i dalje je zakočena širom sveta, a muzički festivali i noćni klubovi brzo se zatvaraju ili otkazuju. Promoterima je postalo jako teško dogovarati žurke i evente jer stalno rizikuju da njihovi događaji budu otkazani u zadnji trenutak zbog COVID-a ili iznenadnih vladinih odluka o lockdownu”, kaže Harry. Klub je otvoren za javnost nakon što su se ublažila ograničenja u Sidneju, gde klubovi i eventi funkionišu uspešno od kraja prošle godine. Svi zainteresovani za iskustvo partijanja u tako malom prostoru mogli su sudelovati u lutriji čiji je prihod išao u dobrotvorne svrhe, za mentalno zdravlje onih koji su se patili tokom pandemije.

Harry Labrikis inače radi i kao DJ i producira elektronsku muziku, potpisao je za berlinski Majestic Casual. “Nikad ne planiram svoje nastupe, svaki set je jedinstven, a svoju svest povezujem sa energijom koju svaki član publike unosi u prostor”, kaže.

U nastavku pogledajte video o Doof Shedu.

IZVOR: Mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor