Rejver izgubio ruku nakon što je policija zatvorila nelegalni rejv u Francuskoj!

 Rejver izgubio ruku nakon što je policija zatvorila nelegalni rejv u Francuskoj!

I mnogi drugi, uključujući i dva policajca koja su povređena u neredima u Francuskoj…

Francuska policija je u petak 18.juna je zatvorila nelegalni rejv, a tokom samog zatvaranja žurke došlo je do ogromnih nereda izmedju policije i klabera, a jedan dvadesetdvogodišnjak je izgubio ruku.

Izveštaji govore da je na rejvu bilo više od 1500 klabera koji su uživali u kvalitetnoj zabavi, kada su došle “snage reda i mira” sa više od 400 policajaca koji su bacali suzavce na okupljene ljude, a publika je uzvratila sa kamenicama, metalnim šipkama i molotovljevim koktelima. Neredi su trajali punih sedam sati koliko je trebalo policiji da dovede situaciju pod kontrolom.

Samo dešavanje je održano povodom odavanja počasti klaberu pod imenom Steve Maia Caniço koji je umro utapajući se u Loire reku na techno festivalu na zapadu Francuske u junu 2019. godine. Do utapanje je došlo posle velike policijske racije i brutalne reakcije. Mnogi su posle toga osudili akciju policije i njihovu brutalnost prema mladim ljudima.

Žurka je imala naziv “Justice for Steve”.

Pet osoba je uhapšeno nakon nereda, a policija veruje da je bilo sve iscenirano da se izazovu neredi, a takodje je i otvorena istraga da se utvrdi kako je dečko izgubio ruku.

Avatar photo

Autor: Igor