Najpoznatiji DANCE fotograf RUKES objavio svojih 10. najboljih fotografija

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji i najpoznatiji DANCE fotograf na svetu Drew Ressler poznatiji kao RUKES, objavio je svojih 10. najboljih fotografija svih vremena. Svako ko je imao makar malo dodira sa elektronskom muzikom morao je videti makar jednu sliku sa potpisom u desnom uglu RUKES.COM.
Drew Ressler aka Rukes za svojih 10. godina koliko se bavi slikanjem dance dogadjaja, slikao je skoro sve najbitnije festivale i dogadjaje kao što su Tomorrowland, Ultra Music Festival, ADE, kao i najbolje DJ-eva sveta Tiesta, Carl Cox-a, Fedde Le Grand-a, Deadmau5-a, Calvih Harris-a, SHM i mnoge druge.
Poznati sajt Beatport.com je zamolio Drew-a da ako može izdvoji svojih 10. najboljih fotografija i da kaže nešto o svakoj slici.

                                                    The Bloody Beetroots

Ova slika je nedavno slikana i već mi je jedna od favorita, znam Boba iz “The Bloody Beetroots” da je prilično aktivan na nastupima i da voli da skače, a ovo je uslikano na “HARD Day of the Dead” festivalu, celo veče sam imao u glavi ovu sliku i uspeo sam da je uslikam, naravno trudiću se da sledeći put bude još bolja.

                                                        The Knife Party

Njihova rasveta i vizualni efekti su mi mnogo pomogli da odradim ovu sliku, tj. ovu sjajnu siluetu njih dvojice, uslikano je na HARD Summer festivalu.

                                                             Deadmau5

Jako volim ovu prelepu sliku Deadmau5-sa i njegove kocke sa mog prvog slikanja u Velikoj Britaniji, jako prosta slika, ali tako dobra.

                                                      Radio City Music Hall

Za svakog Njujorčanina, Madison Square Garden je nešto posebno i gledaju ga kao svetinju, tako da sam bio jako ponosan kada sam slikao ovaj dogadjaj. Podesio sam “fish-eye” efekat na fotoaparatu jer sam hteo da ljudi steknu utisak odnosa bine i tribina i ja mislim da sam uspeo u tome. Stvarno je Avićijev nastup na “Radio City” dogadjaju zajedno sa binom bio sjajan.

                                                             Kaskade

Za kraj svoj seta Kaskade je odlučio da napravi takozvani “crowd surf” i uspeo sam da uslikam možda i najbolju sliku do sad kada je u pitanju ova vrsta fotografije.

                                                   Swedish House Mafia

Jedna lepa i mala greška je proizvela ovako sjajnu sliku, tokom nastupa Swedish House Mafije u Majamiju, uslikao sam ovu prelepu sliku, kada sam uz mnogo sreće i dima koji se napravio od dim mašine zajedno sa projektorom formirala Američka zastava ispred ove tri legende elektronske muzike.

                                                             Tiesto

Jedna od mojih najdražijih slika ikada, tokom Tiesto-vog nastupa na Stereosonic festivalu 2012. godine, on je odlučio da mi preda slušalice i izgledalo je kao da me kruniše i opet sam imao sreće da uslikam u pravom trenutku i momentu, ispalo je sjajno, morate priznati.

                                                                 Avicii

Ići na prvi Ultra Europe Festival u Hrvatskoj je već bilo sjajno, iskreno nisam očekivao ovoliko ljudi, ali mnogo više me je impresionirao sjajni vatromet koji je bio na krovu stadiona tokom Avićijevog seta.

                                                             Calvin Harris

Obično ne volim da radim press slike za DJ-eve i prilično sam izbirljiv po tom pitanju, ali Calvin je bio baš da kažete očajan i da mu jarko trebaju nove slike i uradili smo ih bukvalno za jedan minut. Bili smo na “MTV Video Music Awards” uzeo sam objektiv, rekao mu gde da stane i to je to, slika je ispala sjajno i sami znate koliko je puta ova slika korišćena uz natpise i članke o Calvinu.

                                                           Deadmau5

Deadmau5 predstavlja premijerno svu “Hellraiser Mau5” glavu za noć veštica u Las Vegasu u klubu “XS” gde je rasveta sjajna zbog koje je ova slika i ispala tako dobro.

Avatar photo

Autor: Igor