Najveći prvomajski festival u Srbiji

 
Treći po redu Uranak muzički festival koji će se održati od 30.aprila do 03. maja na Srebrnom jezeru i ove godine predstavlja najprivlačniju party destinaciju u Srbiji za mlade u periodu prvomajskih praznika. Uranak festival se ove godine širi na četri stejdža da izađe u susret raznovrsnim muzičkim ukusima i ponudi najbolju zabavu za mlade u Srbiji u toku prvomajskih praznika. Oko 8000 posetilaca iz zemlje i regiona koliko se ove godine očekuje, uživaće kako u muzičkom programu tako i u dobro osmišljenom sadržaju i isplaniranoj zabavi koju su organizatori i ove godine pripremili tokom trajanja festivala.
 
Srebrno jezero kao jedno od naših najlepših izletišta je idealna lokacija za jedan ovakav događaj jer pored svih prirodnih lepota koje nudi, do destinacije se veoma brzo stiže iz gradskih centara Srbije navode organizatori, Puzzle Group i Go2 Travelling, organizacije posvećene omladinskom turizmu. Uranak festival podržala je i opština Veliko Gradište i lokalne turističke organizacije.
 
Turistički značaj Uranak festivala jeste promocija Srbije kao turističke destinacije za mlade iz zemlje i regiona koji će po prvi put videti lepote Srebrnog jezera i regije Istočne Srbije kojoj će se kasnije vraćati. Sadržaj koji se organizuje jeste krstarenje Dunavom do Golubačke tvrđave, izlet do Viminacijuma, kao i šetnja i uživanja u lepotama Srebrnog jezera.
 
Uranak festival ima veliki ekonomski značaj za region Istočne Srbije. Po rečima organizatora prošle godine se kroz turističku i gastronomsku potrošnju samo od učesnika festivala slilo preko 42 miliona dinara.
Ove godine će Uranak festival predstaviti svoj društveno odgovorni segment koji ima u fokusu Dunav i mlade. Kroz nekoliko akcija biće ukazano na značaj Dunava, ekologije kao i skretanje pažnje na brigu o prirodi u kojoj živomo. Drugi segmen je vezan za mlade, gde ćemo ukazati na značaj mladih za našu zemlju.
 
Cena ulaznice za 3 dana festivala je 1200 dinara, prilagođena je domaćem mladom gostu u nameri da što veći broj mladih može da uživa u festivalu i upozna turističke lepote Srbije, ističu organizatori.
Muzički festival Uranak prvi put održan je 2014. godine sa idejom da mladima u Srbiji i regionu ponudi atraktivnu destinaciju za prvomajska putovanja. Koncept festivala je da programom zadovolji najraznovrsnije muzičke ukuse i ponudi dobru celodnevnu zabavu uz obilaženje prirodnih lepota destinacije.
Avatar photo

Autor: Igor