Nakon nastupa na Exitu, američki bend objavio i spot snimljen na Kadinjači!

 

Njujorški bend u strelovitom usponu Teachers, koji su nastupili na ovogodišnjem Exitu kao predgrupa rok gigantima iz sastava The Killers, objavili su spot snimljen na Kadinjači kod Užica!

Članovi benda u ovom crno-belom spotu sviraju u samom srcu spomen-kompleksa koji obeležava bitku na Kadinjači iz Drugog svetskog rata, kada se daleko brojnijoj i do zuba naoružanoj nemačkoj vojsci herojski suprostavio bataljon sastavljen od radnika užičkih fabrika i radionica, formiran radi odbrane Užica od nemačke okupacije. Po sopstvenom priznanju, Teachersi su veliki zaljubljenici u Srbiju, a obilazili su brojne spomenike i veličanstvene građevine, čija je zajednička odlika da izgledaju kao da su nastali u dalekoj budućnosti.

Teachers – Loved You All The Way:

Teachersi su izjavili da ih brutalistička arhitektura ovdašnjih “spomeniksa” kako ih zovu čak i na engleskom, podseća na popularne Star Wars filmove.  Pitali smo frontmena benda, Bena Bronfmana, šta ih je motivisalo da upravo ovde snime spot za svoju pesmu: “Obožavam spomenike iz doba komunizma, za mene je to izuzetno važna arhitektura. Imaju posebnu energiju, znam da bi trebalo da budu tmurni, i jesu, ali su i izuzetno moćni!” Ben tvrdi da je umetnički izraz veoma važan deo njihove muzike: “Naša muzika je umetnost i uvek je bila važan deo mog života, mislim da je važno i moguće spojiti ih u celinu.

Teachers su kreativni multi-instrumentalisti koji kombinuju funk i indie zvukove, afro-disko uticaj i elektroniku, a rezultat se najbolje vidi na njihovim zaraznim singlovima “Ocean” i “Mannequin In Heat”, a kako zvuče mogli su da provere svi posetioci nultog dana Exita: “Ovo je najneverovatniji festival na kojem smo nastupili. Bilo je ostvarenje sna nastupati pre Killersa i čini nam se da nas je i publika odlično prihvatila. Sada svi obožavamo Srbiju!”

EXIT 2017 | Teachers Live @ Main Stage: https://youtu.be/U59fpTVXdNc

 

Avatar photo

Autor: Igor