Shoxy & Alexandar Ivkovic – Red Beans (EP) (Desolat)

Nema boljeg trenutka da vam predstavimo ovog sjajnog momka nego sada kada je u saradnji sa još jednim odličnim izvođačem iz Srbije – Aleksandrom Ivkovićem, izdao novi EP “Red Beans” za label, ni manje ni više nego, DESOLAT koji je u vlasništvu Loco Dice-a.

Nenad Petronijevic – Shoxy, je DJ, Producent i Electronic Music production predavač iz Beograda. Tokom karijere strast ka muzici ga je vodila do izdanja na brojnim poznatim labelima kao što su: Minisketch, Jesus Loved You, Titbit, Monique Musique, Sleep Is Commercial,  a sada i DESOLAT. Njegov početak DJ karijere može se vezati za beogradske klubove Industria i Omen, ali je takođe imao i zapažene nastupe na festivalima kao što su:  Circoloco, Move Tour Serbia, Pepsi Sziget, Exit Festival, Sonar i Row 14. 

Može se slobodno reći da ovaj momak fura samo svoj fazon, i to će vam potvrditi svako ko je čuo neku od njegovih jedinstvenih traka.

 

 

Njegov neosporan talenat su potvrdila priznanja i podrška nekih od najvećih imena techno scene  Chris Liebing, Marco Carola, Davide Squillace, Valentino Kanzyani i mnogi drugi. Bez obzira da li je traka minimal, tribal ili čak deep, Shoxy se potrudi da joj da neki svoj “šmek”, tako da se kao producent nije vezao striktno za jedan pravac elektronske muzike. 

Karijeru je započeo rano, sa 16 godina, kao bubnjar da bi dve godine kasnije počeo sa DJ-ingom. Nastupao je po svim gradovima Srbije a prvi zapaženiji nastup je imao 2002. na Move tour-u gde je nastupao sa većinom naših najzvučnijih imena. Takođe je kao gost nastupao na koncertima grupa “Sila” i “Disciplina Kitschme”.

 

Glad za muzičkim znanjem ga je odvela put Ljubljane gde je pohađao školu za muzičku produkciju  SAE Institute, i stekao zvanje audio inžinjera. Pored ljubavi prema elektronskoj muzici i dalje je uživao u snimanju live zvuka, instrumentima, mixing i mastering-u. Ova ljubav ga je dovela do saradnje u vezi mixinga i post produkcije, sa nekim od najvećih imena Ex-Yu scene Vlatkom Stefanovskim i Stefanom Milenkovićem, Anom Popović, Partibrejkersima

Inspirisan čarima Barselone, proveo je tamo skoro 2 godine uspostavljajući svoj sopstveni studio i snimajući veliki broj izdanja za  Titbit i Jesus Loved You. Novo okruženje je uticalo na njega što možete osetiti u njegovoj muzici, a potvrda je stigla i od Circoloco dj-eva koji su puštai njegove trake na  na poznatim Circoloco žurkama. Zahvaljujući svom jedinstvenom stilu i negovanju undergraund zvuka i sam je nastupao na nekoliko Circoloco eventova.

Nagrada za dugogodišnji kvalitetan i unikatan rad je došla u vidu EP-a za jedan od poznatijih labela, Loco Dice-ov DESOLATE. U saradnji sa Aleksandrom Ivkovićem izlazi EP “Red Beans” sa četiri odlične trake plus dodatak solo traka Shoxy-jaGift For Rose” i mix iznenadjenja. Poslušajte i uživajte:

Red Beans

 

Seattle

 

Tromotonik

 

A Tale of Rhythm

 

Evo prvih reakcija za DESOLAT, podrška je stigla sa svih strana…

 

the first three tracks of the EP are great. i’ll play them all 3. thanks!

charles/technasia

Really nice EP, support !

Oxia

Record is so good!
Guti

LOVE IT
Yousef

some cool tracks in here will defo try thank you!

Gel Abril

Avatar photo

Autor: Igor