Neverovatna ENERGIJA predhodnog vikenda u Paraćinu!

 

Energija Fest, koji smo dugo najavljivali, drugi po redu, održan je u Paraćinu 27. i 28. Jula, i nadmašio je sva očekivanja!

Preko 2500 gostiju iz Pomoravlja i gradova centralne Srbije, đuskalo je u dve festivalske večeri čineći ovaj audio vizuelni spektakl nezaboravnim! U petak, 27. Jula, priroda se poigravala sa organizatorima. Neočekivani pljusak, 2 sata pre početka festivala doveo je u pitanje njegovo održavanje, ali srećom, do samog početka, kiša je stala, nebo se razvedrilo, otkrivajući najveće pomračenje meseca u ovom veku i najavljujući prelepo veče za dobru žurku.

Festival je otvorio Dafter, mladi jagodinski producent koji je publiku na pravi način pripremio za ono što sledi. Na sceni su zatim uz ovacije dočekani Divolly & Markward, čiji je set publika ispratila nesmanjenim intezitetom.

A onda, dugo očekivani trenutak – prvi nastup DJs From Mars u Srbiji, ikada. Intro u njihovom prepoznatljivom stilu, uz fenomenalne specijalne efekte, bacio je publiku u totalni trans odmah na startu, a italijanski DJ duo je ispraćen sa festivala uz opšte oduševljenje svih novo stečenih fanova kod nas. Prvo festivalsko veče zatvorio je misteriozni WortexX sa ubedljivo najenergičnijim setom, poigravajući se elektro obradama legendarnih hitova, uz oduševljenje svih koji su dočekali svitanje novog dana.

Ni u subotu organizatori nisu mogli da budu mirni po pitanju problema sa kišom, ali je ipak zaobišla Paraćin, a festival se nastavio uz malo prohladno veče.

Drugo, tehno veče festivala otvorio je Pagan a.k.a Dr Adji iz Zaječara, koji je pesmama iz svoje produkcije dobro zagrejao publiku za ono što predstoji. Na scenu su potom stupili miljenici publike u Pomoravlju, duo Eaten Beat koji je svojim prepoznatljivim tehno setom “razvalio”, a na interesantan način su se i zahvalili publici na odličnom feedback-u.  

Nakon njih, zvezde večeri, dugo očekivani kod nas Loco & Jam, nisu bili kompletni. Pojavio se samo Loco (Lloyd), dok je Jam (James) bio sprečen da putuje zbog bolesti. No to nije smanjilo kvalitet koji se očekivao od njihovog seta.

Publika je uživala u kombinaciji melodičnog i energičnog tehna očekujući šlag na torti ovogodišnjeg festivala – legendu Marka Milosavljevića, uz koga se, kao i obično đuskalo do svitanja novog jutra i tražio povratak na binu i “makar još jedna pesma”.

Energija Fest je postavio novu granicu kvaliteta organizacije za jedan manji festival. Paraćin je postao grad koji treba obeležiti na mapi mesta odličnih festivala, a Energija Fest je po svemu prikazanom događaj koji krupnim koracima grabi ka društvu najboljih festivala kod nas.

Želimo im svu sreću i jedva čekamo sledeću godinu i nova prijatna iznenađenja ovog mladog tima.

 

Avatar photo

Autor: Igor